Hélène Hendriks baalt: ‘Helaas geen borrel met Chantal Janzen’

Hélène Hendriks vindt het jammer dat de ‘fusie’ tussen RTL en Talpa niet doorgaat. Ze had het wel leuk gevonden om eens te borrelen met de grootheden van de concurrent. “Dit is wel jammer.”

Hélène Hendriks en Chantal Janzen © SBS 6, RTL 4

Het is flink balen voor Hélène Hendriks: ze dacht dit jaar eindelijk eens met grote sterren als Chantal Janzen en Eva Jinek op de kerstborrel te staan, maar nu de fusie tussen haar Talpa en het grote RTL niet doorgaat, is dat van de baan. Het gevolg? Ze staat straks gewoon weer tussen B-garnituur als Kees Tol, Kim-Lian van der Meij en Rob Kemps.

Borrelen met Chantal

Hélène vindt het een teleurstelling. “Jongens, ik vind het wel echt heel jammer. Ik had het oprecht heel leuk gevonden: een kerstborrel met Chantal, met Eva, met Carlo Boszhard. Het gaat niet door, hè? De fusie is van de baan tussen RTL en Talpa”, zegt ze in haar talkshow HLF8.

Tafelgast Jack van Gelder: “Je kan ze toch gewoon uitnodigen? Dat maakt toch niet uit?”

Hélène: “Ja, ik denk niet dat ze komen bij mij, wat denk jij?”

Flinke klap

Even naar de inhoud: wat vindt Jack van de stukgelopen fusie? “Het is wel een klap voor RTL en voor Talpa. Ik denk ook dat het een klap is voor de Nederlandse tv-wereld. Er wordt steeds minder lineaire televisie gekeken, dus echt naar de dagelijkse televisie. Je moet je in Nederland stevig maken om met de streamingdiensten te concurreren.”

Royaltyfan Justine Marcella denkt dat het voor de mensen thuis helemaal niet interessant is. “Ik denk dat de kijker geen idee heeft. Hen maakt het niet uit. Of Chantal nou hier is of bij RTL, ik denk dat het voor de kijker echt niet zo’n big news is als voor mensen in de media.”

Goed nieuws

Raymond Mens, de Amerikakenner van HLF8 en VI, is juist verheugd. “Ik denk dat het voor de gemiddelde televisiekijker juist wel goed nieuws is, omdat ze dan twee commerciële stations hebben die met elkaar concurreren. Dat is denk ik voor de gemiddelde tv-kijker wel goed.”

Jörgen Raymann tot slot: “Ik denk dat het ook voor adverteerders handig is, want als je één commerciële partij hebt die alle tv bepaalt dan krijg je ook degene die alle tarieven bepaalt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hélène Hendriks had een kerstborrel met RTL-sterren wel leuk gevonden. Met wie zou u het liefst borrelen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen