Khalid Kasem in de bres voor Yvonne Coldeweijer: ‘Ze redde Jaimie Vaes’

Khalid Kasem vindt juicekanalen als die van Yvonne Coldeweijer niet alleen maar bad news. Hij wijst erop dat Jaimie Vaes door de berichtgeving van Life of Yvonne uit een gewelddadige relatie is gered.

Khalid Kasem en Talitha Muusse © NPO

Yvonne Coldeweijer is in een soort prank van BNR Nieuwsradio getrapt. Talitha Muusse, een van de presentatoren van de zender, heeft een filmpje opgenomen waarin het net lijkt alsof ze cocaïne snuift. Ze heeft dat anoniem naar Yvonne gestuurd om te kijken of ze het zou plaatsen. Dat heeft ze, na het plegen van hoor en wederhoor, ook gedaan.

‘Zonde van de energie’

Talitha en BNR kloppen zichzelf nu enorm op de borst, maar is dat wel terecht? Ze hebben slecht ‘aangetoond’ dat Yvonne geen diepgaande journalistiek bedrijft. “Ja duh…”, twittert EenVandaag-redacteur Marc Belinfante. “Ontmaskering van Yvonne als non-journalist… Wat is dit voor iets geks? Het is een roddelaarster, dat weet iedereen.”

Tv-maker Maurice Ramaekers: “Maar wél eentje die een stuk accurater is dan de papieren roddelaars. (…) Volgens mij was die hele ‘ontmaskering’-opzet ook zinloos, zonde van de energie, te makkelijk en gevoed door afgunst.”

Telegraaf-presentator Wilson Boldewijn: “Ik denk exact hetzelfde Marc.”

Geen Tegel voor Talitha

Talitha deed gisteren voor vrijwel iedere camera haar zegje. ’s Avonds zat ze in de talkshow Khalid & Kasem, maar aan tafel vonden ze haar werk niet bepaald Tegel-waardig. Journalist Mark Koster vindt het slap dat Talitha besloot om Yvonne te blokkeren toen ze telefonisch hoor en wederhoor wilde plegen.

Mark: “Nu moet ik streng zijn: toen Yvonne jou aan het bellen was, heb je haar geblokkeerd. Kijk, en dan vind ik… Talitha, je had toen wel je telefoon open moeten houden, want Yvonne wilde jou vragen: ‘Wanneer is dat dan gebeurd? Hoe vaak doe jij dat? Wie was er nog meer bij?’ Zij kreeg dus niet de kans om door te vragen. Dat vind ik verwijtbaar.”

Khalid Kasem reageert

Journaliste Ronit Palache vroeg zich in Khalid & Sophie af ‘hoe journalistiek een uitlokfilmpje maken eigenlijk is’. “Ik weet niet heel veel van Yvonne Coldeweijer, maar als we één ding weten is dat ze behoorlijk transparant is over wat haar verdienmodel is en dat ze zich ook niet chiquer voordoet dan ze is.”

En wat vindt gastheer Khalid Kasem ervan? Hij had in april Jaimie Vaes aan tafel, die door een publicatie van Yvonne uit een gewelddadige relatie is gered. “Jaimie zei wel één belangrijk ding: ‘Doordat het filmpje daar was, kwam ik uit een heel giftige relatie.’ Je zou dus ook kunnen zeggen: het vervult ergens ook wel een behoefte in dit medialandschap.”

Veel steun voor Yvonne

Pijnlijk genoeg voor BNR en Talitha, kreeg Yvonne ook in andere programma’s volop steun. Rob Goossens in RTL Boulevard: “Ze heeft het eigenlijk nog best wel netjes gedaan. Ze heeft toen ze het bracht gezegd: ‘Ik weet niet of het waar is, maar hier lijkt het op.’ Uiteindelijk blijkt het niet waar te zijn, maar ze heeft ook wel disclaimers toegevoegd.”

En Bram Moszkowicz (!) in Shownieuws: “Ze heeft een video en die video vormt een begin van aannemelijkheid. Ik moet er verder niets van hebben, maar als je die criteria [die de rechter opstelde in de zaak Samantha Steenwijk] zo naast elkaar legt, dan zou je denken dat ze daar redelijk aan heeft voldaan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vertrouwt u RTL Boulevard en SBS Shownieuws als het gaat om de berichtgeving over hun eigen sterren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen