Talitha Muusse doet net of ze snuift en lokt Yvonne Coldeweijer in de val

Talitha Muusse heeft een filmpje opgenomen waarop ze net doet alsof ze cocaïne snuift. Het doel? Yvonne Coldeweijer in de val lokken. “Lieve schat, ik ben niet het NRC”, reageert de juicekoningin.

Yvonne Coldeweijer en Talitha Muusse © YouTube

Yvonne Coldeweijer is enigszins op de achtergrond getreden na de geruchtmakende beschuldigingen aan het adres van Samantha Steenwijk en Danny de Munk. Ze publiceert haar video’s alleen nog maar in een Telegram-kanaal met zo’n drieduizend betalende leden. In haar nieuwste video laat ze een opvallend filmpje met Talitha Muusse zien.

In de val lokken

Het filmpje toont hoe Talitha op een damestoilet ogenschijnlijk cocaïne aan het snuiven is. Met dat idee heeft de presentatrice het filmpje ook opgenomen. Samen met haar werkgever BNR Nieuwsradio heeft ze namelijk een plan opgezet om Yvonne in de val te lokken. Ze stuurden het filmpje zelf naar Yvonne toe via een anoniem account.

Het filmpje is logischerwijs gretig in ontvangst genomen door Yvonne en ze heeft er aandacht aan besteed in haar besloten groepschat, dus niet op haar Instagram-kanaal met een half miljoen volgers. De juicekoningin zegt in de video dat het erop lijkt dat Talitha cocaïne aan het snuiven is, maar dit niet zeker te weten.

Slag om de arm

Yvonne houdt flink wat slagen om de arm in de video. “Talith, ik moet jou meegeven: wij zien in het filmpje alleen jouw achterkant. Het zou natuurlijk kunnen zijn dat jij hier wordt geframed. Dat er mensen zijn die jou niet mogen, een stand-in hebben gehuurd ofzo en dat het is opgezet. Dat zou kunnen.”

Ze vervolgt: “Mijn gevoel zegt dat het niet zo is en dat je het wel zelf bent, maar ik moet toegeven dat jouw gezicht hier niet op staat.”

Hoor en wederhoor

Om te checken hoe Talitha hier zelf in staat heeft Yvonne voorafgaand aan publicatie hoor en wederhoor gepleegd. “Huh?! Ik weet niet wat je denkt ofzo dat je gezien hebt, maar ik gebruik niet. Echt, wtf, ik heb nooit drugs gebruikt”, reageerde de voormalig Op1-presentatrice, waarna ze Yvonne blokkeerde.

Dat verdachte gedrag was voor Yvonne reden tot publicatie. “Ik vind het wel erg raar dat je me meteen na die laatste zin hebt geblokkeerd. Als ik zo’n bericht kreeg en ik was het niet, waarom zou ik die persoon blokkeren? Sterker nog: logischerwijs zou je toch vragen: ‘Goh, zou ik het filmpje mogen zien, want ik ben het gewoon echt niet.’”

“Je snapt dan dat ik het ga brengen, want nu maak je jezelf wel heel erg verdacht.”

‘Waar rook is…’

Het blijkt dus allemaal opgezet spel te zijn van Talitha en haar werkgever BNR. Ze leggen in een uitgebreid artikel uit hoe ze te werk zijn gegaan. “Ik zie ook wel eens verhalen van Yvonne voorbij komen over BN’ers en dan denk je toch: waar rook is is vuur. Maar nu weet ik: er is vaak alleen maar rook”, zegt Talitha.

En Yvonne reageert: “Lieve schat, ik ben niet BNR, ik ben niet NRC, ik ben niet een of andere onderzoeksjournalist. Ik ben een gewoon een juicekanaal. Als ik een video ontvang van iemand die zit te snuiven, dan post ik het gewoon! Het is gewoon juice. That’s it.”

Fragment

Een fragment van de opnames van Talitha’s snuiffilmpje:

Hoor en wederhoor

Yvonne’s hoor en wederhoor bij Talitha:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Talitha Muusse neemt een video op waarop het lijkt alsof ze snuift. Logisch of schandalig dat Yvonne Coldeweijer dat oppakt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen