Moedige Jaimie Vaes ontmaskert Lil Kleine, zijn manager én Shownieuws

Een moedige en sterke Jaimie Vaes heeft vanavond in de talkshow Khalid & Sophie uitgebreid verteld over haar toxische relatie met Lil Kleine. Ze ontmaskerde hem, zijn manager én Shownieuws.

Jaimie Vaes © NPO

Jaimie Vaes maakte vanavond indruk op de kijkers van het programma Khalid & Sophie, waar ze door oud-advocaat Khalid Kasem werd geïnterviewd over haar toxische relatie met Jorik Scholten, beter bekend als Lil Kleine. Ze is blij dat de beelden van de laatste mishandeling zijn uitgelekt, omdat ze daardoor éindelijk uit hun relatie is gestapt.

Ibiza-incident

Het mentale en fysieke geweld door Jorik bouwde zich door de jaren heen langzaam op, vertelt Jaimie. Een keerpunt was de mishandeling op Ibiza, waardoor ze veel reacties kreeg van vrouwen in een soortgelijke situatie. Hoewel ze zich daardoor gesterkt voelde, zette ze haar aangifte bij de Spaanse politie toch niet door.

Waarom zette Jaimie dat niet door? “Het was bijna zo’n roerige periode als nu. Mijn partner wilde ik alsnog wel graag beschermen. (…) De mensen die mij toen adviseerden waren denk ik ook niet honderd procent met mij. Ze zaten denk ik ergens anders in verweven. Noem het financieel, noem het… Er werd gekozen een carrière te redden, in plaats van…”

Crisismanagement

Het filmpje na het Ibiza-incident is dan ook in scène gezet, onthult Jaimie nu. “Wij werden door crisismanagement kort erna begeleid beiden om dit op te nemen, zodat het een signaal naar het publiek kon zijn om het niet verder te laten escaleren in het nadeel van de carrière van mijn ex-vriend op dat moment.”

Hoe gaat het opnemen van zo’n filmpje? Ze heeft een tekst gekregen van Joriks management (Nathan Moszkowicz). “Dan krijg je een stukje tekst wat het beste is om te vertellen. Om de schade te beperken. (…) Dan neem je een aantal filmpjes op en de beste versie wordt verspreid. (…) Helemaal als ik nu terugkijk was het niet verstandig.”

Verstijfd

Jaimie verkrampt als Jorik haar in het filmpje een kus geeft. “Ja, ik zat daar sowieso heel verstijfd, want ik stond er niet achter en dat had ik ook al gemeld. Ik had schaamte naar mijn vrienden en familie, want ik wist: als ik dit uit ga brengen… Ik kreeg ook belletjes van: ‘Jaim, wat ben je nou aan het doen?’ Het is best wel schaamtevol voor mezelf.”

Waarom viel ze steeds weer terug in Joriks armen? “Op een gegeven moment neem je jezelf ook niet meer heel serieus. Je doet het wel vanuit liefde en misschien geloof je in een illusie, ik weet het niet. Liefde maakt blind. Daarnaast geloofde ik dat het nog anders kon. Ik dacht: als ik dit inlever, komt er misschien wel wat heel moois voor terug.”

Prinsengracht

Jaimie en Jorik zijn definitief uit elkaar gegaan na de mishandeling in februari, aan de Prinsengracht. De beelden lekten uit via Yvonne Coldeweijer. “Als het niet zo expliciet naar buiten was gekomen, had ik waarschijnlijk hier niet aan tafel gezeten en had ik nog in dezelfde situatie gezeten. (…) Ik denk dat het wel nodig was om uit deze situatie te komen.”

Jaimie heeft inmiddels aangifte gedaan en Jorik bracht vorige week vanuit Thailand een sorryfilmpje naar buiten. “Toen ik het zag werd ik eerst heel kwaad en geïrriteerd. Dat heb ik aan een aantal mensen ook laten weten die hier naar mijn mening achter staan. Naar mijn mening is dit ook wel crisismanagement, alleen zat ik er dit keer niet naast.”

Op straat

Als de camera uitstaat gedraagt Jorik zich nog steeds heel anders, aldus Jaimie. “Ik zie een heel andere houding van hem hoe hij zich uit en hoe hij nu beweegt richting ons. Naar. Het is dat ik Kim aan mijn zijde heb, want anders had ik denk ik een maand geleden al in een doos op de gracht gestaan denk ik met mijn kind.”

Wilde hij haar uit huis zetten met hun kind? “Absoluut ja.”

Heeft hij al excuses aan haar gemaakt? “Nee. Nee, niks. Daar is meerdere malen wel genoeg ruimte voor geweest vanaf zijn kant.”

Is de relatie definitief voorbij? “Absoluut, ja. Hoe moeilijk dat ook is.”

Shownieuws

Tot slot deelt Jaimie haar teleurstelling over Shownieuws, waar Lil Kleine’s marionetten Bram Moszkowicz en Patty Brard aan de desk zitten. “Ik vind het nog steeds heel spijtig dat bepaalde mediaplatformen naar mijn mening een partij kiezen. Nou ja, bijvoorbeeld een Shownieuws die met informatie die zij vanaf zijn kant krijgen ook iets willen ‘rechttrekken’.”

“Ik weet niet of het is omdat ze ergens verweven in zijn of dat het gewoon vriendjespolitiek is, maar het is allemaal al zwaar genoeg. Als je als vrouw zijnde met een gebroken gezin op de bank zit en er komen allerlei signalen die gewoon zó niet kloppen dat je bijna rectificatie wil aanvragen… (…) Het is de zoveelste teleurstelling.”

Al met al heeft Jaimie in twintig minuten tijd flink wat partijen ontmaskerd. Ze zet Lil Kleine na zijn sorryfilmpje neer als gewiekst acteur, zijn manager als een immorele graaier en de sterren van Shownieuws als harteloze buikspreekpoppen. “Sterke vrouw. Goed gedaan, Jaim”, reageert Yvonne Coldeweijer.

Fragment

Een fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het schandalig dat Jaimie Vaes min of meer door Lil Kleine's manager Nathan Moszkowicz werd gedwongen tot damage control?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen