Slachtoffer Kaj van der Ree: ‘Hij trok zich af op Skype’

Laiza Vunderink, de jongedame die als een van de vermeende slachtoffers het seksueel overschrijdend gedrag van Kaj van der Ree aan het licht bracht, heeft in Shownieuws een boekje opengedaan over haar verleden met de BNNVARA-presentator. Ze heeft in de uitzending van zaterdagavond uitgelegd hoe het contact met de 28-jarige Van der Ree zes jaar geleden is ontstaan, toen ze nog maar 14 jaar oud was. “Het begon via Twitter. Toen was ik nog fan van hem, want ik keek heel erg tegen hem op.

Laiza was een groot fan. “Ik was fan van ZU5E toentertijd, ik was natuurlijk nog jong. Hij benaderde me via Twitter of ik hem volgde en toen begon hij een gesprek aan te gaan. Op een gegeven moment ging dat door naar Snapchat en Skype. Ik was 14, 15, 16. Af en toe was er weer contact. Dan weer niet, dan weer wel. En dat heeft zo’n drie jaar geduurd.”

Hoe ging Van der Ree te werk? “Van mij vroeg hij in ieder geval om foto’s en als ik die niet gaf, dan ging hij heel erg doordrammen van: stuur dan. En dan stuurde hij zelf foto’s van zijn geslachtsdeel of van zijn gezicht. Als we dan aan het skypen waren dan ging hij zich aftrekken op mij.”

Hij wilde dan ook dat zij naakt op Skype kwam, aldus Laiza. “Dan vroeg hij of ik ook mijn kleding wilde uittrekken en of ik ook foto’s wilde sturen. Dat was dan heel dwingend van: ‘Ja, ik doe het toch ook.’”

Volgens Laiza heeft hij dit bij veel meer meisjes gedaan. “Er zijn zeker meer dan 15 meisjes inmiddels die echt naar me toe zijn gekomen met screenshots en bewijzen. Het is echt heel veel.”

Hebben ze nu nog contact? “Uiteindelijk heeft hij me gewoon ineens overal geblokkeerd en daar is het eigenlijk mee beëindigd.”

Lees ook:
Bah: BNNVARA-ster Kaj probeerde Nikkie te outen (donderdag)
Kaj van der Ree over outen Nikkie: ‘Groot misverstand’ (vrijdag)
Kaj van der Ree beschuldigd van overschrijdend gedrag (vrijdag)
Kaj neemt advocaat in de arm, BNNVARA is in shock (vrijdag)
Vieze chatgesprekken Kaj van der Ree liggen op straat (zaterdag)
BNNVARA zet Kaj van der Ree op straat (zaterdag)
Kaj van der Ree staakt sexting met minderjarige meisjes (zaterdag)
Ook RTL beëindigt samenwerking Kaj van der Ree (vandaag)
Jurre Geluk, ex-vrienden en ex-vriendin over ‘vieze’ Kaj (vandaag)

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen