Henny Huisman: ‘Renze Klamer is grachtengordel’

Henny Huisman is niet onverdeeld enthousiast over de keuze voor Renze Klamer als de presentator van de DWDD-opvolger. Hij vindt hem erg grachtengordel. Dat zegt de presentator tegen de Nieuwe Revu. Samen met Fidan Ekiz gaat Renze in de voetsporen treden van talkshowgrootheid Matthijs van Nieuwkerk. Henny denkt dat de NPO beter had kunnen kiezen voor iemand die minder grachtengordel is. “Een typisch NPO/grachten-gordel-type“, briest hij.

Henny wijst onder meer op de uitspraken van Renze over de Black Lives Matters-protesten. “Laat Tante Ans uit de Achterhoek, die nog steeds denkt dat Zwarte Piet altijd zo leuk en gezellig was, maar merken dat er een proces in gang gezet moet worden“, zei hij bijvoorbeeld.

Een irritante uitspraak, vindt Henny. “Met zijn uitspraak over tante Ans geeft hij aan die mensen niet serieus te nemen, maar als talkshowhost moet je dienstbaar zijn en je niet verheven voelen boven de mensen. Overtuig je de kijker daarvan, dan kun je je veel permitteren.”

Renze moet de gunfactor eerst verdienen, stelt hij. “Mijn moeder zei altijd: de een kan een koe stelen, terwijl de ander niet eens over het hekje mag kijken. Je moet het dus echt verdienen. Ook zal hij altijd eerlijk moeten zijn wanneer hij iets niet weet, in plaats van lukraak wat te zwammen. Zoiets kun je voor een groot deel opvangen met een goede redactie en zodoende van je zwakte je kracht maken.”

Ik vertrouw erop dat Renze dit in de gaten houdt, want hij is een leuke verschijning en heeft humor. Iets minder journalistieke bagage dan zijn voorganger, maar je moet ergens beginnen. Gooi hem maar in het diepe.”

Foto: SBS

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen