Ook RTL beëindigt samenwerking Kaj van der Ree

Na BNNVARA heeft ook RTL Nederland besloten om de samenwerking met Kaj van der Ree te beëindigen vanwege zijn seksuele contacten met minderjarige meisjes. Dat heeft de zendergroep laten weten. Hoewel RTL zich na het gedoe over De Villa niet veel meer kan permitteren, duurde het nog best even voor de zendergroep zich distantieerde van Van der Ree. Pas nu hij zelf in een statement bekendmaakte inderdaad fout bezig te zijn geweest, trekt RTL zijn handen ervan af.

Van der Ree keert niet terug als presentator van RTL’s wekelijkse YouTube-programma Nieuwspunt. “Wij schrikken van de verklaring van Kaj van der Ree“, laat een woordvoerder weten. “Wij keuren dit soort gedrag te allen tijde af.”

De presentator is geen vast RTL-gezicht, benadrukt de persdienst. “Hij is niet bij RTL in dienst, maar werkt incidenteel in opdracht voor het YouTube-programma Nieuwspunt. Er liggen geen nieuwe afleveringen klaar met Kaj en ook geen nieuwe opdrachten. Hij zal niet meer te zien zijn bij Nieuwspunt.

Eergisteren werd Van der Ree bij Nieuwspunt al vervangen. “Hallo lieve mensen, normaal gesproken zit Kaj van der Ree hier, maar die is er vandaag níet. Daarom is Jard Struik hier“, meldde zijn co-host Igmar Felicia.

Nieuwspunt is ook het programma waarin Van der Ree vorig jaar, tot groot genoegen van Igmar Felicia, probeerde om NikkieTutorials uit de kast te trekken als transgender. Toen hij daar deze week met terugwerkende kracht over onder vuur kwam te liggen, kwam zijn hele misbruikzaak aan het rollen.

Lees ook:
Bah: BNNVARA-ster Kaj probeerde Nikkie te outen (donderdag)
Kaj van der Ree over outen Nikkie: ‘Groot misverstand’ (vrijdag)
Kaj van der Ree beschuldigd van overschrijdend gedrag (vrijdag)
Kaj neemt advocaat in de arm, BNNVARA is in shock (vrijdag)
Vieze chatgesprekken Kaj van der Ree liggen op straat (zaterdag)
BNNVARA zet Kaj van der Ree op straat (zaterdag)
Kaj van der Ree staakt sexting met minderjarige meisjes (zaterdag)

Foto: YouTube

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen