BNNVARA zet Kaj van der Ree op straat

BNNVARA stopt per direct met het radio- en tv-programma van Kaj van der Ree nu hij onder vuur ligt vanwege seksueel overschrijdend gedrag bij minderjarige meisjes. Dat heeft de omroep laten weten in een verklaring. Van der Ree is sinds deze week te zien als host van de NPO 3-show Proefkonijnen en presenteerde ook zijn eigen radioshow Skaj is the Limit op NPO 3FM. Daar was hij gisteren al niet meer mee te horen. BNNVARA heeft dit naar eigen zeggen besloten samen met de NPO.

BNNVARA is in gesprek gegaan met Van der Ree en daarna kon de omroep maar één conclusie trekken. “Naar aanleiding van de beschuldigingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag van Kaj van der Ree hebben we, samen met de NPO, besloten de uitzendingen van Proefkonijnen per direct te stoppen en zijn radioshow op 3FM niet uit te zenden”, aldus de omroep.

We zijn met hem in gesprek gegaan en komen tot de conclusie dat we de samenwerking tussen BNNVARA en Kaj moeten heroverwegen.

Het is een kostbare beslissing om Proefkonijnen van de buis te halen. Het nieuwe seizoen loopt nog maar één aflevering en de resterende afleveringen kunnen nu in de prullenbak. Je kunt immers geen programma uitzenden op een jongerenzender als de presentator ervan naar het schijnt meisjes vanaf 13 jaar heeft lastiggevallen met dick pics en dirty talk.

Lees ook:
Bah: BNNVARA-ster Kaj probeerde Nikkie te outen (donderdag)
Kaj van der Ree over outen Nikkie: ‘Groot misverstand’ (vrijdag)
Kaj van der Ree beschuldigd van overschrijdend gedrag (vrijdag)
Kaj neemt advocaat in de arm, BNNVARA is in shock (vrijdag)
Vieze chatgesprekken Kaj van der Ree liggen op straat (vandaag)

Foto: Roy Beusker

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen