Bah: BNNVARA-ster Kaj probeerde Nikkie te outen

Geplaatst op do 16 jan 2020 om 12:30

Kaj van der Ree, presentator bij de progressieve omroep BNNVARA en YouTuber, heeft NikkieTutorials vorig jaar februari al proberen te outen in een plagerige video op zijn kanaal Nieuwspunt. Dat kaart transgender Alice Olsthoorn vandaag aan op haar eigen kanaal. Van der Ree behandelt op zijn kanaal Nieuwspunt samen met Igmar Felicia allerlei nieuwtjes uit de YouTube-sfeer. Vorig jaar plaatste hij een foute video met de titel ‘Is NikkieTutorials transgender?’.

Kijkers werden gelokt met een foto van de YouTube-ster en de geruchtmakende kop: ‘Was NikkieTutorials vroeger een man?’ Het leverde uiteindelijk ruim 44.000 views op.

Nu NikkieTutorials gedwongen uit de kast is gekomen als transgender omdat ze werd gechanteerd, hebben Kaj en Igmar hun video – een jaar na dato – ineens hernoemd tot ‘Anouk over de muziek van Ali B: ‘Zo slecht”. Lekker hypocriet dus.

Wat wordt er in de bewuste aflevering gezegd? Van der Ree: “Serieus, er gaat nu dus al acht jaar lang een gerucht rond in de YouTube-wereld en ik weet niet of het waar is, maar ik ga het er nu maar gewoon een keertje ingooien. En als het niet waar is, NikkieTutorials, zeg het dan gewoon een keertje tegen me. Maar er wordt gezegd dat NikkieTutorials vroeger een man was! Ik weet het niet. Je kan me wel raar gaan lopen aankijken, maar ik weet het niet.”

Igmar Felicia: “Wordt dit voor de schermen gezegd?

Kaj van der Ree: “YouTubers zeggen dit. Op YouTube-uitjes wordt al acht jaar lang achter Nikkie’s rug gefluisterd dat het vroeger een man was. Ik denk het trouwens niet. Nikkie, ben je een man of niet geweest? Laat het hieronder weten!

Gemeen

Het is heel gemeen van Kaj van der Ree om dit naar voren te brengen, omdat het helemaal niet ging om geruchten in de YouTube-sfeer: het was gewoon algemeen bekend onder YouTubers, aldus Olsthoorn.

Olsthoorn: “Iedereen wíst het gewon. Het is echt het grootste lulverhaal dat het een roddel was, want iedereen die ik heb ontmoet, wist het gewoon. Het zou zo kunnen zijn dat Kaj van der Ree niet echt wat meekrijgt en onder een steen loopt, maar iedereen in de YouTube-community – en ik ben dol op iedereen – roddelt als de tering. Stel dat hij in een alternatief universum leeft waarin hij het echt niet had geweten en het vijf keer langs was gekomen bij hem: ook dan post je dat niet! Dat is niet jouw verhaal om te vertellen.”

Zelf wist Olsthoorn al veel langer dat NikkieTutorials is geboren als jongen. “Ik wist al dat Nikkie transgender was. Een paar jaar geleden had iemand waar ik heel goed bevriend mee was Nikkie gezien in het VU. Wat ik me toen ook meteen afvroeg was: wie weet het wel en wie niet? Ik ben dit jaar langzaam een beetje in de community gekomen van YouTube Nederland en het werd vrij snel duidelijk dat iedereen het gewoon wist. Ik weet niet hoe het niet is uitgelekt. Wat ik wél weet is dat Kaj focking van der Ree het een jaar geleden gewoon online gooide.

Het is echt ongepast van Van der Ree, vindt Olsthoorn. “Ongeacht of het een gerucht is of het achter je rug om wordt gezegd: dat gooi je niet online!

Kaj reageert

Na de coming out van NikkieTutorials twitterde een van Olsthoorns vriendinnen een Van der Ree: “Uhm nu het verhaal er trouwens uit is… Fuck you Kaj van der Ree dat je dit er zomaar uitgooide op YouTube. Met een enorm publiek. Omdat het achter de schermen werd gezegd (wat al erg genoeg is dat er zo erg over wordt geroddeld) geeft je GEEN RECHT om iemand zomaar te outen.

Daarop antwoordde Van der Ree: “Ik wist dit niet, hè? Er werd jaren achter de schermen geroddeld, dan mag ik toch gewoon iets vragen Ik wil daar niemand mee kwetsen, maar ik zou liever hebben dat iemand gewoon iets vraagt ipv dat er over me geluld wordt.

Olsthoorn: “Dit is zo’n dubbel antwoord en zo proberen de situatie te verdraaien naar: oh maar ik was gewoon goed en ik was de enige in de YouTube-community die eerlijk en open de vraag stelde! Jij kan wel vinden dat iedereen een snitch in de YouTube-community omdat ze erover roddelen, maar wat zij níet doen is er een publiekelijk statement over te maken.

Van der Ree heeft niet alleen de YouTube-video snel stiekem hernoemd, ook heeft hij zijn tweet inmiddels verwijderd. Hij probeert zijn handen overduidelijk te wassen in onschuld.

De YouTube-video van Olsthoorn vindt u onderstaand, de hernoemde video waarin Van der Ree NikkieTutorials out vindt u hier.

Lees ook:
Chanteurs NikkieTutorials wilden lekken naar media (dinsdag)
Nikkie durfde uitgebreid profiel Volkskrant niet aan (dinsdag)
Sywert van Lienden vond Nikkie al op transgender lijken (dinsdag)
Nog geen contact Nikkie en John van den Heuvel (vandaag)
Ook RTL-transmodel Loïza vreesde voor chantage (vandaag)

Foto: Annemieke van der Togt
32 Reacties op “Bah: BNNVARA-ster Kaj probeerde Nikkie te outen”


 1. Den Draaiert Joost

  “te outen”? Leer eens Nederlands

 2. Ron

  Walgelijke actie van Kaj

 3. Net5 - Lindatv

  Eerlijkheid duurt het langs zei mijn moeder altijd..

 4. Bridget Maasland

  Ophangen aan de hoogste boom!

 5. StefanV

  Eén nieuwsbericht verderop probeert iemand de premier te outen. Iedereen vindt dat prima. Waarom zou het nu bij die NikkiTutorials ineens wél een probleem zijn dat er wordt gespeculeerd over haar sekse?

  Sorry, maar als je een publiek figuur bent en je treedt op in de media, dan wordt er over je gepraat. Zo werkt dat. Als je daar niet tegen kunt, moet je niet via YouTube of andere media op zoek gaan naar bekendheid en een fanbase.

 6. Thierry Bardot.

  Kaj van der Ree! nooit van gehoord.

 7. Jeep Eep

  De ratten komen uit hun holen.

 8. Kim Jung-Un Dos Tres

  @StefanV

  Ik vind niet dat geout worden door een ander legitiem is. Geout worden is echt iets dat iemand kan beschadigen. Geen recht van buitenstaanders, ook al is iemand een publiek figuur.
  Bovendien: get a life.

 9. Televisiefreaks

  @ StefanV: Je slaat de spijker op zijn kop!

 10. Roy

  “(te) outen” / “snitch” / en de laatste tijd ook veelvuldig “framen”…

  Vanwaar ineens al die onnolze Engelse termen? Wat betekenen ze? Waarom niet gewoon in het Nederlands? Waarom toch? Is Engels opeens hip(per dan Nederlands) ofzo?

  ’t Zal wel aan mij liggen, generatiekloof [47] o.i.d.

 11. NPO kijker 4

  Wat is daar bah aan?

  Rutte is misschien wel homo, ja en
  Fijn voor hem of niet.

 12. Daniël

  @Roy, een beetje wel. Op jouw leeftijd ben je niet zo modegevoelig meer. En dat is het. Niet meer en niet minder. Gewoon een kwestie van interessant doen. Meelopen met de kudde. Zie ook de tatoeages. Heel vroeger was het mode Franse woorden te gebruiken. Sommigen zijn nu volkomen ingeburgerd zoals b.v. trottoir en abattoir. Ook het Duits heeft zijn woorden voorgebracht. B.v. sowieso. Nu is het Amerikaans/Engels aan de beurt. Het zal wel weer overwaaien en een paar sporen achterlaten.

 13. anja

  Leg eens uit, wat is het verschil tussen ‘een gerucht’ en ‘iedereen wist het gewoon’

 14. Hans

  Volgens mij is h e t er zelf ook een.Of is hij gay? Ach,ze zijn allemaal zielig he

 15. Sandra

  Gelul.
  Als jij een vraag hebt aan iemand dan stel je die aan diegene.
  Wat is dan je reden om het op deze manier te doen?

 16. Dries Roel Vink

  MC waarom zoveel aandacht voor onbekende nono’s?

 17. Annie Schilder

  Nikki wie? Zij schildert mijn gezicht wel eens, maar weet niet wie het is…

 18. Paul

  BNNVARA, daar zit ook die enge Timur Perlin. Mensen denken daar dat ze god zijn. Nou, het mocht wat.

 19. Paul

  “Hans
  Thu 16 Jan 2020 om 13:39
  Volgens mij is het er zelf ook een.Of is hij gay? Ach,ze zijn allemaal zielig he.”

  Aldus de betero Hans. Niet zielig, want: betero. Het is wat Jos Brink ooit tegen mij zei: antisemieten en homofoben, vroeg of laat verraden ze zich.

 20. Gerard Bowling

  Het zal mij aan mijn REEt roesten wat die Kaj van der REEt allemaal uitspookt. Misselijk mannetje waarvan ik nog nooit gehoord had en die meteen ook weer de vergetelheid in kan.

 21. TVjunkie

  Wie is dit precies?

 22. Jimmy Jim

  Heh heh, daarom nogmaals:
  Heeft niemand er ooit aan gedacht dat Nikkie dit verzonnen heeft?! En dat ze helemaal niet gechanteerd is? De gedachte is altijd van zulke celebrities: eerst vlekkeloos beroemd worden ($$$$; cashen dus) en dan pas je geheimen prijsgeven. Zoals bijvoorbeeld George Michael en Ricky Martin ook deden.
  Nou John (Telegraaf) , doe je werk en achterhaal de LEUGEN die ze wellicht de wereld in 2020 heeft ingeslingerd….

 23. Sem

  Hahaha wat een oudjes zijn die reageerdertjes op MC.

 24. Bart

  Kaj van de Ree, ook zo’n non-talent! In het rijtje van de non talenten staat hij onder Kay Gorgels en Jurre Geluk op een 3e plaats. Alle 3 hebben niets te zoeken op radio, televisie, online, theater, grote witte doek etc.

 25. FlyingLotus

  Ik las bouten.

  Dat is de volgende stap voor bijv een Paaij.

 26. jan

  Een flikkerstreek noemen we dat.

 27. Keta Minek

  Wat jimmy zegt. Dit is gewoon een lulverhaal. Roddels kwamen naar e oppervlakte en dus wordt er snel een zielig bullshit verhaal over chantage verzonnen. Hoppaaaaaa weer duizenden followers en aandacht erbij. Trap er niet in.

 28. Pakkme van Agteren

  Vraag me inderdaad af of ze echt gechanteerd is. Het zou ook kunnen dat het een ultimatum van haar vriend was nadat hij erachter kwam. Of het is inderdaad een stunt. Als het toch al een open geheim was, kan ik me niet voorstellen dat ze zich zo in het nauw gedreven voelde.

 29. discuswerper

  Wanneer beginnen we eens met de psychische problemen van dit soort mensen effectief te behandelen in plaats van hun lichamen te verminken?

 30. Irene

  Te outen?

  @ discuswerper:

  Volgens mij zijn jouw mini hersens verminkt? Ga naar je ouwe moer en vieze vader en vraag wat er is misgegaan?

  Kaj van der Ree, moet zichzelf gaan outen ik denk dat het een homo in de kast is. Wat een valse l*l is dit zeg.

 31. wat een Bullshit

  Wat een gezeik dit. waarom kunnen we het Niet met rust laten Nu? Nikki IS Nu uit de kast met de waarheid, vroeg of laat ging dit toch een Keer Gebeuren. kaj hoorde roddels, hij spreekt de roddels uit. Volgens mij doen wij Onbekende Mensen dit ook allemaal stuk voor stuk Bij andere, Kaj is niet de reden dat Nikki uit de kast is met de waarheid. iemand anders deed dat.

 32. Marianne Markus

  Dankzij deze chick werd Kaj ontmaskerd.
  Hij had beter zich stil kunnen houden!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.