Fidan wordt talkshowbitch: ‘Zoals ik tegen Wilfred was’

Fidan Ekiz heeft geen zin om als opvolger van De Wereld Draait Door grijzemuizerij te gaan bedrijven. Ze is vastbesloten om er in De Vooravond, zoals de opvolger heet, met gestrekt been in te gaan. Wat we kunnen verwachten? Een bitchy talkshowhost, precies zoals ze zich in juni bij Op1 gedroeg tegen Wilfred Genee. “Na de uitzending van Op1 met Wilfred Genee over de relletjes rond Veronica Inside, zeiden mensen in mijn omgeving: en nu zagen we echt Fidan die zegt wat ze vindt.

Het gebitch tegen Wilfred leverde niet alleen een boze presentator op, maar ook spannende televisie die naar meer smaakt. “Die vrijere rol, iets meer de opiniemaker zijn; dat past bij mij. Ik moet me beslist niet bezighouden met de administratie.”

Die administratie laat ze over aan haar ietwat saaie co-host Renze Klamer. Hij zegt in het AD: “Nou, in de vorm die wij kiezen, kan jij lekker jezelf zijn. Het draaiboek in de gaten houden, dat vind ík juist weer fijn om te doen.

Tijdens de coronacrisis heeft Fidan bij Op1 geleerd om zichzelf te zijn. “Jeroen Pauw stelde me steeds meer op mijn gemak. Dan nog, het was frustrerend steeds een week te moeten wachten.

Fidan en Pauw deden slechts één Op1 per week, de zondageditie. “Alsof ik telkens examen moest doen en geen fouten mocht maken.”

Nu gaat ze daily en kan Fidan grote stappen maken. “Tegenwoordig zie ik het niet meer als the end of the world als iets niet lukt, maar het is nog wel een zelfstrijd.

Een groot interview met Fidan Ekiz en Renze Klamer kunt u vandaag lezen in het AD of op de website van het AD.

De Vooravond is vanaf maandag elke werkdag om 19.00 uur te zien op NPO 1.

Foto: BNNVARA, Natalia van der Zalm

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen