Tv-god Matthijs van Nieuwkerk is 60 jaar geworden

Het is vandaag precies 60 jaar geleden dat tv-legende Matthijs van Nieuwkerk werd geboren boven de slagerij van zijn grootvader in de Lange Niezel, midden in de rosse buurt van Amsterdam. Dat staat in de verjaardagskalender. Het is 8 september 1960 als de tv-god ter wereld komt. Zijn ouders wonen dan nog boven zijn grootouders. Later verhuist het gezinnetje naar Zuid en toen Matthijs zes was kwam hij terecht in mediastad Hilversum, waar hij tot zijn studententijd heeft gewoond.

Dik een halve eeuw later woont Matthijs in het buitengebied van Almen, waar hij in alle rust kan leven, zonder de hele tijd aangeklampt te worden. Daar viert hij vandaag ook zijn zestigste verjaardag.

Hoe Matthijs deze heuglijke dag precies doorkomt is niet duidelijk, omdat de presentator geen sociale media zoals Instagram heeft. De meeste mensen vieren hun verjaardag met een familiefeestje en een gebakje.

Hoewel de VARA-ster de bejaarde leeftijd langzaam bereikt, is hij nog lang niet uitgewerkt. Momenteel werkt hij aan een nieuw format, dat op oudejaarsavond het levenslicht zou moeten zien. Veel is daar nog niet over bekend.

Andere bekende Nederlanders die vandaag jarig zijn, zijn Helga van Leur (50) en Corry Konings (69).

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen