Matthijs van Nieuwkerk wil ‘koninklijke’ tv-comeback

Matthijs van Nieuwkerk heeft geen zin om de boel te overhaasten als het gaat over zijn televisiecomeback. Hij wil dat zijn terugkeer op televisie een koninklijk randje heeft. Dat vertelt NPO’s tv-baas Frans Klein vandaag in het AD. De krant heeft opgevangen dat Matthijs zijn terugkeer op 31 december zou maken, traditioneel gezien een veelbekeken tv-avond. Op wat voor programma kan de tv-kijker rekenen? Wordt het een soort Kopspijkers? “Dat is nog in ontwikkeling“, antwoordt Frans.

Een nieuw format bedenken is niet zo makkelijk als het lijkt, benadrukt Frans. “Het is niet zo dat Matthijs de DWDD-deur achter zich dichtdeed en meteen een nieuw programma klaar heeft.”

Er gaat veel tijd in zitten. “Hij heeft de zomer gebruikt om, sorry voor het vreselijke woord, te herbronnen. Langzaam ontstaat er iets. Hij zegt er zelf over: ‘Het moet wel koninklijk zijn’.

NPO 1-zenderbaas Remco van Westerloo vult bij NU.nl aan dat hij het proces niet van dichtbij volgt. “Ik speel daar een bescheiden rol in, dat bespreekt hij vooral met BNNVARA.

Wat voor soort show adviseert hij Matthijs? “In zijn algemeenheid kun je stellen dat je als presentator altijd dicht bij jezelf moet blijven. Volgens mij hoef je hem dat niet te vertellen, daar ligt ook zijn kracht. Hij zal altijd dat doen waar hij voor de volle 100 procent in gelooft.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen