Jurre Geluk, ex-vrienden en ex-vriendin over ‘vieze’ Kaj

Kaj van der Ree is in no time een persona non grata geworden. Waar Job Gosschalk tenminste nog Katja Schuurman had, lijkt de BNNVARA-presentator er echt helemaal alleen voor te staan nu aan het licht is gekomen dat hij seksueel getint contact heeft gehad met minderjarige meisjes. BNNVARA heeft zijn radio- en tv-programma gestaakt, RTL heeft de samenwerking beëindigd en ook zijn omgeving, inclusief zijn tv-maatje Jurre Geluk, zijn bijzonder geschrokken.

Geluk en Van der Ree debuteerden afgelopen maandag nog met hun NPO 3-show Proefkonijnen. “Ok. Vrij bizarre droom die uitkomt MAAR DE 1STE AFLV IS VNV OP TV WHAAH!!“, jubelde Geluk aanvankelijk op Instagram.

Een paar dagen later is die droom door het wangedrag van collega Van der Ree al uit elkaar gespat: de show is per direct van de buis gehaald. Geluk is er de dupe van.

Geluk baalt enorm, maar snapt ook dat BNNVARA niet meer geassocieerd wil worden met zijn collega. “Ik ben heel erg geschrokken van dit nieuws. Ik baal enorm van het stopzetten van Proefkonijnen maar sta 100% achter dit besluit. Het hele team heeft hier hard aan gewerkt en ik was héél trots op wat we hebben gemaakt.

Zijn ex Dionne Slagter, ook bekend van YouTube, heeft laten weten erg geschrokken te zijn. “Zijn ex Dionne Slagter stuurde op Twitter: ‘I feel sick.’ We hebben even contact met haar gehad en ze zegt: ‘Ik ben echt totaal in shock.’ Dus dit wordt zeker vervolgd“, zo werd gemeld door Shownieuws.

Daar hoort Jeffrey Schreuder, producer bij De ZintuigFabriek, behoorlijk van op. “Ik heb jaren met Kaj van der Ree gewerkt in zijn YouTube-tijd“, zegt hij tegen deze site. “Er zijn heel veel meisjes die jaren geleden al hun verhaal hebben gedaan bij mij of andere van mij collega’s. Zijn ex Dionne Slagter heeft hem zelfs een aantal keer hierop betrapt.

Waarom heeft hij nooit actie ondernomen? “Wij hebben hier nooit wat mee gedaan omdat het ooit vanzelf wel boven tafel zou komen.

Ook Van der Ree’s voormalig goede vriend Damien, online bekend als Incredicate, walgt van de kwestie. “Oh hey, mijn vroegere beste vriend die een poging heeft gedaan om mijn hele sociale leven te slopen door mensen ervan te overtuigen dat ik gevaarlijk was, houdt nu van kleine kindjes. Geen genade.

Het is een egocentrisch figuur, stelt Damien. “Het enige waar hij aan denkt is zichzelf, maar op de een of andere manier is hij altijd met zijn bullshit weggekomen. Fijn dat men eindelijk kan zien wie hij echt is. Time to burn. Fuck you, Kaj van der Ree, je bent altijd al een asshole geweest, maar deze shit verrast mij zelfs.

De hele zaak kwam aan het rollen door tweets van een van zijn slachtoffers, Laiza Vunderink. “Hulde aan jou, dat je naar buiten bent gekomen met je verhaal. 🙌🏻“, zegt Damien tegen haar.

Update 15.15 uur -Hoewel Schreuder hier letterlijk is geciteerd, komt hij graag op zijn uitspraken terug, omdat hij zich naar eigen zeggen verkeerd verwoord heeft. Hij zegt: “Er waren destijds vermoedens dat Kaj contact had met minderjarige mensen, niet vreemd gezien de doelgroep van ZU5E. Destijds werden er veel studentikoze, puberale grapjes gemaakt als in: ja ja, Kaj gaat er met minderjarige meisjes vandoor.”

Dat dit ook echt daadwerkelijke gang van zaken was wist ik tot gisteren niet en vind ik vreselijk om te horen. Ik prijs de slachtoffers die zo dapper zijn geweest om uit de school te klappen, een moedige stap met grote gevolgen. Ik hoop dat alle slachtoffers de hulp krijgen die ze verdienen.

En ook: “Overigens is Dionne Slagter hier nooit onderdeel van geweest. Ik had haar daarom ook niet mogen noemen.

Lees ook:
Bah: BNNVARA-ster Kaj probeerde Nikkie te outen (donderdag)
Kaj van der Ree over outen Nikkie: ‘Groot misverstand’ (vrijdag)
Kaj van der Ree beschuldigd van overschrijdend gedrag (vrijdag)
Kaj neemt advocaat in de arm, BNNVARA is in shock (vrijdag)
Vieze chatgesprekken Kaj van der Ree liggen op straat (zaterdag)
BNNVARA zet Kaj van der Ree op straat (zaterdag)
Kaj van der Ree staakt sexting met minderjarige meisjes (zaterdag)
Ook RTL beëindigt samenwerking Kaj van der Ree (vandaag)

Foto: Annemieke van der Togt

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen