Jurre Geluk, ex-vrienden en ex-vriendin over ‘vieze’ Kaj

Geplaatst op zo 19 jan 2020 om 8:45

Kaj van der Ree is in no time een persona non grata geworden. Waar Job Gosschalk tenminste nog Katja Schuurman had, lijkt de BNNVARA-presentator er echt helemaal alleen voor te staan nu aan het licht is gekomen dat hij seksueel getint contact heeft gehad met minderjarige meisjes. BNNVARA heeft zijn radio- en tv-programma gestaakt, RTL heeft de samenwerking beëindigd en ook zijn omgeving, inclusief zijn tv-maatje Jurre Geluk, zijn bijzonder geschrokken.

Geluk en Van der Ree debuteerden afgelopen maandag nog met hun NPO 3-show Proefkonijnen. “Ok. Vrij bizarre droom die uitkomt MAAR DE 1STE AFLV IS VNV OP TV WHAAH!!“, jubelde Geluk aanvankelijk op Instagram.

Een paar dagen later is die droom door het wangedrag van collega Van der Ree al uit elkaar gespat: de show is per direct van de buis gehaald. Geluk is er de dupe van.

Geluk baalt enorm, maar snapt ook dat BNNVARA niet meer geassocieerd wil worden met zijn collega. “Ik ben heel erg geschrokken van dit nieuws. Ik baal enorm van het stopzetten van Proefkonijnen maar sta 100% achter dit besluit. Het hele team heeft hier hard aan gewerkt en ik was héél trots op wat we hebben gemaakt.

Zijn ex Dionne Slagter, ook bekend van YouTube, heeft laten weten erg geschrokken te zijn. “Zijn ex Dionne Slagter stuurde op Twitter: ‘I feel sick.’ We hebben even contact met haar gehad en ze zegt: ‘Ik ben echt totaal in shock.’ Dus dit wordt zeker vervolgd“, zo werd gemeld door Shownieuws.

Daar hoort Jeffrey Schreuder, producer bij De ZintuigFabriek, behoorlijk van op. “Ik heb jaren met Kaj van der Ree gewerkt in zijn YouTube-tijd“, zegt hij tegen deze site. “Er zijn heel veel meisjes die jaren geleden al hun verhaal hebben gedaan bij mij of andere van mij collega’s. Zijn ex Dionne Slagter heeft hem zelfs een aantal keer hierop betrapt.

Waarom heeft hij nooit actie ondernomen? “Wij hebben hier nooit wat mee gedaan omdat het ooit vanzelf wel boven tafel zou komen.

Ook Van der Ree’s voormalig goede vriend Damien, online bekend als Incredicate, walgt van de kwestie. “Oh hey, mijn vroegere beste vriend die een poging heeft gedaan om mijn hele sociale leven te slopen door mensen ervan te overtuigen dat ik gevaarlijk was, houdt nu van kleine kindjes. Geen genade.

Het is een egocentrisch figuur, stelt Damien. “Het enige waar hij aan denkt is zichzelf, maar op de een of andere manier is hij altijd met zijn bullshit weggekomen. Fijn dat men eindelijk kan zien wie hij echt is. Time to burn. Fuck you, Kaj van der Ree, je bent altijd al een asshole geweest, maar deze shit verrast mij zelfs.

De hele zaak kwam aan het rollen door tweets van een van zijn slachtoffers, Laiza Vunderink. “Hulde aan jou, dat je naar buiten bent gekomen met je verhaal. 🙌🏻“, zegt Damien tegen haar.

Update 15.15 uur -Hoewel Schreuder hier letterlijk is geciteerd, komt hij graag op zijn uitspraken terug, omdat hij zich naar eigen zeggen verkeerd verwoord heeft. Hij zegt: “Er waren destijds vermoedens dat Kaj contact had met minderjarige mensen, niet vreemd gezien de doelgroep van ZU5E. Destijds werden er veel studentikoze, puberale grapjes gemaakt als in: ja ja, Kaj gaat er met minderjarige meisjes vandoor.”

Dat dit ook echt daadwerkelijke gang van zaken was wist ik tot gisteren niet en vind ik vreselijk om te horen. Ik prijs de slachtoffers die zo dapper zijn geweest om uit de school te klappen, een moedige stap met grote gevolgen. Ik hoop dat alle slachtoffers de hulp krijgen die ze verdienen.

En ook: “Overigens is Dionne Slagter hier nooit onderdeel van geweest. Ik had haar daarom ook niet mogen noemen.

Lees ook:
Bah: BNNVARA-ster Kaj probeerde Nikkie te outen (donderdag)
Kaj van der Ree over outen Nikkie: ‘Groot misverstand’ (vrijdag)
Kaj van der Ree beschuldigd van overschrijdend gedrag (vrijdag)
Kaj neemt advocaat in de arm, BNNVARA is in shock (vrijdag)
Vieze chatgesprekken Kaj van der Ree liggen op straat (zaterdag)
BNNVARA zet Kaj van der Ree op straat (zaterdag)
Kaj van der Ree staakt sexting met minderjarige meisjes (zaterdag)
Ook RTL beëindigt samenwerking Kaj van der Ree (vandaag)

Foto: Annemieke van der Togt
26 Reacties op “Jurre Geluk, ex-vrienden en ex-vriendin over ‘vieze’ Kaj”


 1. Normaal Persoon

  Rip Dionne

 2. Lilly Labiamus

  Jurre Geluk is meer van het gefist worden door een groep grootgeschapen Surinaamse mannen.

 3. Smulpaap

  ”Wij hebben hier nooit wat mee gedaan omdat het ooit vanzelf wel boven tafel zou komen.”…. wat weer n slappe millenials reactie. Natte wind

 4. Victor de S.

  De namen van die slachtoffers hoeven niet genoemd te worden denk ik?

 5. Medusa

  De weg naar de top is kort, de weg naar beneden lang, heel erg lang.
  Hoe kun je nou op die leeftijd nog steeds geïnteresseerd zijn in jonge kinderen???

 6. Mathijs

  Jurre Ongeluk

 7. Trumpo

  Die Jeffrey is natuurlijk ook een walgelijke hond. Stond er bij en keek ernaar.

 8. Mark2

  Die jeffrey schreuder en collega’s hebben echt prima gehandeld.. NOT! Wat een laffe houding zeg; we wisten dat het gebeurde maar hebben niets gedaan omdat het toch wel een keer naar buiten zou komen.. wat een slechte houding! Stuitend!

 9. Sjaak

  Jeffrey Schreuder wist dat Kaj van der Ree pedofiel is en liet hem nieuwe slachtoffers maken omdat die nieuwe slachtoffers het wel zelf zouden melden?

  Is het strafbaar als je een pedofiel willens en wetens niet aangeeft? En dat is Jeffrey Schreuder een h ufer dat hij een pedofiel zijn gang laat gaan.

 10. 3FM

  Die man is een product van 3FM.

 11. Freek

  Dus mensen rondom Kaj wisten dit en hielden hun mond?
  Stelletje wegkijkers, ze zijn dus mede-schuldig!

  “ Daar hoort Jeffrey Schreuder, producer bij De ZintuigFabriek, behoorlijk van op. “Ik heb jaren met Kaj van der Ree gewerkt in zijn YouTube-tijd“, zegt hij tegen deze site. “Er zijn heel veel meisjes die jaren geleden al hun verhaal hebben gedaan bij mij of andere van mij collega’s. Zijn ex Dionne Slagter heeft hem zelfs een aantal keer hierop betrapt.”

 12. Een ander geluid

  Waarom wordt deze man niet opgepakt?
  Zijn er geen aangiftes?

 13. NPO kijker1

  Eerst maar afwachten wat er nog meer naar buiten komt van al de zogenaamde vriendjes.

  Een schoft is betrapt. Nu de rest nog.

 14. Eva

  Zo’n Jeffrey Schreuder kan hij zichzelf nog in de spiegel aankijken? Wat een fout figuur is dat! Die moet ook ongenadig hard aangepakt worden!

 15. Sven L.

  Het moddergooien is begonnen dus. Waar waren deze helden toen ze het wisten? Juist; toen kon er geld verdiend worden en hielden ze hun mondjes dicht. Karakterloos dus.

  Iemand die seksuele bevestiging zoekt bij kinderen (want dat is precies wat er gaande is), is rijp voor de TBS-kliniek.

 16. RaymondVL

  BNNVARA meet met 2 maten. Kaj moest per direct opzouten terwijl aanrander Francisco van Jole gewoon mocht blijven.

 17. NPO kijker1

  RaymondVL
  Sun 19 Jan 2020 om 10:07

  Dat is het verschil tussen waarheid en roddels.

 18. Keta Minek

  Die wegkijkers hebben waarschijnlijk zelf ook vieze handjes. Ze zijn op zn minst klootzakken

 19. Hans

  Die Geluk is zelf ook een smeerlap,die wil genaaid worden d.m.v. vuist.ik wil het wel doen,maar dan met flinke wielsleutel.,misselijke klootzak

 20. Mike

  Die Geluk is juist lekker 😋

  Tevens is hij te strak voor fisten dus wil hij toppen.

  Wel je zaakje op orde hebben Hans.

 21. Frans

  Kaj van d’r Reet.

 22. .

  En wat zou Giel hier van vinden……?

 23. Ben

  Ik weet wie deze Jeffrey schreuder is. Schijnt dat hij zelf een pedo is die achter jonge jongetjes aanzit. Algemeen bekend hier in Katwijk

 24. aammehoela

  Leuk nieuws voor Shownieuws en Boulevard. Ik hoor en volg het hier wel zonder alle reacties te lezen. Maar als het waar is, en het lijkt inderdaad zo te zijn, dan verdient deze gast geen kans meer bij de radio en tv. Hooguit bij bejaarden-tv.

 25. Paul Grijpstra

  Maak je niet druk. In elk bedrijf gebeurt wel eens wat, niets om je al te druk over te maken. Maar blijkelijk gaat de boot steeds aan jou voorbij, en wil je er daarom over uit de school klappen / maar je durft niet want je bent te scheiterig daarvoor.

 26. 60+

  Ik denk niet dat je verplicht bent iemand aan te geven als je er zelf niet bij betrokken bent.Kan mij vergissen,wie weet dit(zeker)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.