Kaj van der Ree over outen Nikkie: ‘Groot misverstand’

Kaj van der Ree heeft er geen spijt van dat hij NikkieTutorials vorig jaar heeft geprobeerd te outen als transgender in zijn YouTube-show Meldpunt. Hij wist namelijk niet of het echt waar was. Dat laat de BNNVARA-presentator weten op YouTube. Van der Ree wierp op een vrij misselijke manier de vraag op of Nikkie nou wel of niet transgender is, omdat dat in het YouTube-wereldje al langer rondging. Nu Nikkie vanwege chantage uit de kast is gekomen, wast hij zijn handen in onschuld.

Hoewel hij bij de progressieve BNNVARA werkt, vond Van der Ree het kennelijk toch belangrijk om te weten of NikkieTutorials nou geboren is als man of niet. Tien maanden later, met de kennis van nu, leidt het fragment tot de nodige controverse.

Van der Ree kan niets met die kritiek. “Ik word overladen met berichten dat ik verantwoordelijk ben voor het outen van Nikkie. Dit slaat echt helemaal nergens op. Ik heb hier tien maanden geleden een vraag over gesteld in het programma Nieuwspunt. Alleen ik had 0,0 idee dat Nikkie daadwerkelijk transgender is.”

Hij is nu ineens Nikkie-supporter geworden. “Ik heb oneindig veel respect voor Nikkie en haar ijzersterke video en voor alle mensen die in het verkeerde lichaam zijn geboren en de moed hebben om te zijn wie ze willen zijn. Ik vind het prachtig dat we in een land leven waar iedereen zichzelf kan en mag zijn.”

Naar mijn mening is dit een gigantisch misverstand want alle mensen die mij langer kennen dan vandaag weten dat ik iedereen lief heb, en respect heb voor alles en iedereen.”

Lees ook: Bah: BNNVARA-ster Kaj probeerde Nikkie te outen (gisteren)

Foto: YouTube

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen