Kaj van der Ree beschuldigd van overschrijdend gedrag

BNNVARA-ster Kaj van der Ree, die op dit moment te zien is als presentator van Proefkonijnen op NPO 3, wordt door YouTube-maker Laiza Vunderink beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag. Dat is te volgen op Twitter. Van der Ree ligt behoorlijk onder vuur sinds deze week duidelijk werd dat hij vorig jaar NikkieTutorials heeft proberen te outen. Zijn reactie een jaar later dat hij respect heeft ‘voor alles en iedereen’ schiet bij Vunderink echter behoorlijk in het verkeerde keelgat.

Het lijkt erop dat er in elk geval íets aan de hand is, want Laiza openbaart ook een privé-Instagramgesprek dat Van der Ree zou hebben gevoerd met één van haar vriendinnen. Hierin biedt hij min of meer zijn excuses aan.

Laiza: “Eerst stuurt zijn vriendinnetje me hele smeekberichten en dat het allemaal normaal is om met een 15-jarige dingen te doen, maar nu stuurt Kaj wel dit naar een meisje na alle tweets die eruit zijn door iedereen. Als het allemaal zo normaal is, waarom dan zo bang??

Het gaat om het volgende bericht van Kaj van der Ree (zie screenshot): “Ik ga morgen een excuusbemichtje eruit gooien, dat voelt wel goed in deze situatie. Blijkbaar heb ik ook een grotere groep gekwetst. En dat vind ik stom :(.

Piemel

Waar gaat het precies over? De beschuldigingen van Laiza zijn heftig. “Toen ik 14 was stuurde hij me foto’s van zijn piem en liet hem zien op skype en zei ‘met deze ga ik je ontmaagden’ terwijl hij in een relatie zat 😳“, zegt ze.

Ene Maria, die in tegenstelling tot Laiza wél anoniem twittert, daarop: “Ja hij belde ook vaak via skype met die meid uit m’n klas, hij deed dan zijn kleren uit en zei dat ze ‘mee moest doen’. Vet smerig.

Laiza: “Dit deed ie ook bij mij.. en ik was 14…. 14 jaar…😭😭

Volgens Laiza kan ze ‘nog wel tien andere toentertijd minderjarige meisjes opnoemen’.

Al die tweets lokken ook weer reacties uit van andere meiden. Entirelybonkers zegt bijvoorbeeld: “Ik heb ook nog ergens nudes van hem! Ik was al 20 maar hij deed het ook bij het zusje van een vriendinnetje en die was 13 🙃.

Laiza: “Er is zoveel gaande om dit onderwerp heen nu lmao. Zo veel meisjes die nu opstaan en spreken. Heel goed.

#MeToo

Vindt ze niet dat ze Kaj zo heel erg aan de schandpaal nagelt? “Kaj neemt zelf het risico met zijn bekendheid door zulke foto’s te sturen en meisjes te dwingen etc etc“, laat ze weten.

Laiza wordt op Twitter geadviseerd om hiermee naar de politie te gaan en dit niet op Twitter neer te zetten. Laiza wijst er echter op dat ze eerst meiden wil verenigen die hetzelfde zou zijn overkomen.

Er zijn al wat dingen mee bezig, maar kan ik niet te veel over zeggen nog nu. En die meisjes waren allemaal bang. Voor Kaj. Ze komen nu allemaal op. In je eentje heb je niet genoeg bewijs of word je niet serieus genomen. Nu hebben ze een grote groep met veel bewijs.

Het twitteraccount waarin Laiza Vunderink helemaal losgaat op Kaj van der Ree kunt u hier vinden. Zie ook onderstaande post met de vermeende reactie van Van der Ree:

Lees ook:
Bah: BNNVARA-ster Kaj probeerde Nikkie te outen (gisteren)
Kaj van der Ree over outen Nikkie: ‘Groot misverstand’ (vandaag)

Foto: BNNVARA, Annemieke van der Togt

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen