Fidan Ekiz vindt kritiek op Wilders-uitspraken hypocriet

Fidan Ekiz vindt de kritiek die ze heeft gekregen op het uiten van haar mening over het proces tegen Geert Wilders hypocriet. Dat laat de presentatrice weten op Twitter. Fidan is het eens met Wilders dat het hier gaat om een politiek proces, gaf ze vrijdag aan in de opening van haar nieuwe talkshow De Vooravond. Het leidde tot een storm aan kritiek. “Bijzonder dat een talkshowhost zo stelling neemt“, zei NOS-presentator Jeroen Stomphorst bijvoorbeeld.

En Jeroens volger Monique merkt op: “Heel bijzonder. Dat doen Eva Jinek, Twan Huys, en Margriet van der Linden nooit?

Daar reageert Fidan weer op: “Die anchors delen hun mening niet in dat uurtje op tv, dus dat telt dan niet :-) Het is ook allemaal zo naïef of hypocriet. Kritiek van mensen (collega’s) die stiekem een divibokaal hebben bedacht voor mensen ‘zoals ik’. Sorry, dan liever transparant.

Jeroen: “Ieder zijn mening. Vond het alleen opvallend dat je ‘m zo prominent gaf. Maar ja, dan denkt twitterend Nederland meteen dat je het er dus niet mee eens bent. En ik heb trouwens niets met die divibokaal van doen.

Fidan blijft achter haar mening staan. “Bottom line is dat het proces alleen maar verliezers heeft opgeleverd. Je zal 6 jaar geleden maar aangifte hebben gedaan. Eén grote farce.

Filmmaker Martin Koolhoven moedigt Fidan aan om gewoon door te blijven gaan: “Gewoon ongezouten je mening blijven geven. En met de vuist op tafel bij de redactie.

Lees ook:
Kritiek op Fidan Ekiz na Vooravond-intro over Wilders (zaterdag)
‘Oude VARA had Fidan Ekiz direct op straat gezet’ (zondag)

Foto: NPO

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen