Privé-Evert: ‘BLVD is Bridgets fanclub op Leidseplein’

Evert Santegoeds, hoofdredacteur van Privé, ligt niet wakker van de felle kritiek van RTL Boulevard op zijn nieuwe cover. Dat heeft hij gezegd op Radio Veronica. De Privé pakt flink uit met het nieuws over de breuk tussen André Hazes jr. en zijn vriendin Monique Westenberg. Het roddelblad heeft hun zoontje groot op de cover gezet met daarbij de tekst ‘KLEINE JONGEN, hoe leg je HEM dit uit?’ en de showrubriek staat nu op zijn achterste benen. Aanklagen die hap, adviseren ze aan hun eigen Bridget.

Het past allemaal in het beeld dat RTL Boulevard het heerlijk vindt om te roddelen over intriges en relatiebreuken, totdat het iemand uit de eigen gelederen betreft.

Daar sluit Santegoeds zich bij aan. “Dat is de fanclub van Bridget op het Leidseplein. Dat is echt een heel hechte club en dat kan ook niet anders na al die jaren, maar het is natuurlijk wel een secundaire arbeidsvoorwaarde bij dat programma dat je eigen privéleven gespaard wordt. Dat is ook wat ik in het AD en Het Parool lees.

De kritiek van de Boulevard-sterren doet hem niet zo veel. “Ik weet heus wel dat er uit die hoek geslagen wordt, maar de rol van de nationale klop van Jut ligt me wel. Dat verander je toch niet.

‘Ik ben de enige die het niet mag’

Santegoeds vindt niet dat hij het zoontje gebruikt voor commercieel gewin. “Ik denk daar iets anders over. Het is natuurlijk een afweging die ik van de week gemaakt heb. Dat doe je per geval. Destijds was het kindje van Rafael en Sylvie in die scheidingsstrijd gewoon wel afgebeeld en ook in Boulevard te zien geweest volgens mij. En vandaag is hier wat morele verontwaardiging over, terwijl ik denk: het is natuurlijk wel een kindje waarvan we de bevalling destijds exclusief hadden. Ook toen stond hij al op onze voorpagina.

Het zoontje is nooit uit de media verdwenen, aldus Santegoeds. “We hebben hem daarna gezien in commercials, realitysoaps, elke dag op Instagram. Daar is de afgelopen week ook helemaal niks aan veranderd. Het jongetje stond van de week bij Monique nota bene nog met een middelvinger omhoog, dus ja: de enige die het niet mag ben ik kennelijk.”

Geen terughoudendheid

Als Monique en André hun zoontje hadden afgeschermd, had Santegoeds dat gerespecteerd. “Dan had ik het niet gedaan. Zeker niet. Nicolette van Dam is bijvoorbeeld consequent in het afbeelden van haar kinderen: altijd met de rug, altijd onherkenbaar of met de hand voor de ogen. Je ziet nooit hun gezichtjes. Dan doe je het niet. Maar destijds bij Sylvie en nu bij de familie Hazes: die zijn er zelf nooit terughoudend mee geweest.”

Het is wel het verhaal nu en in die reactie van Monique van de week ging het om de rol van het zoontje, van: ‘Hoe leg ik dit uit aan mijn zoontje? Daar heb ik niet de tijd voor gekregen door het persbericht dat André eruit gestuurd heeft.’ Het draait wel heel erg om dat zoontje.”

Lees ook:
Bekende vrouwen steunen gedumpte vriendin Hazes jr. (zondag)
Hazes nu in bed met Bridget Maasland: ‘Mijn goed recht’ (zondag)
Luuk enorm woest op Bridget-haters, Bridget ook boos (maandag)
Boulevard op achterste benen om kritiek op Bridget (dinsdag)
‘Boulevard houdt te veel handen boven te veel hoofden’ (dinsdag)
Luuk Ikink nu moreel kompas: ‘Stop ook over Wendy!’ (dinsdag)
LINDA. en Parool kritisch over ‘klagend’ RTL Boulevard (woensdag)
BLVD onder vuur: ‘We hebben echt geleerd van Tan-rel’ (woensdag)
Boulevard na Privé-cover: ‘Aanklagen voor pedofilie!!!’ (vandaag)

Foto: SBS, Elvin

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen