LINDA. en Parool kritisch over ‘klagend’ RTL Boulevard

LINDA.-columniste Aafke Romeijn en Parool-columnist Han Lips (fictieve naam) vinden het hypocriet dat RTL Boulevard zo op zijn achterste benen staat over de mediastorm waarin hun eigen Bridget Maasland verkeert. Dat laten ze blijken in hun columns. RTL Boulevard geniet altijd volop van intriges en ruzies, behalve als het iemand uit de eigen gelederen betreft. De affaire van Humberto Tan werd doodgezwegen in Boulevard en nu is men boos over de Maasland-mediastorm.

Het nieuws over de relatie van Bridget Maasland met André Hazes jr., die zijn gezin in de steek heeft gelaten, is groot nieuws. “Eindelijk weer een relletje à la Yolanthe die in een parkeergarage stond te klefbekken met Wesley Sneijder. Het regent al dagen artikeltjes en filmpjes vol speculatie en meningen.”

Normaal gesproken smult RTL Boulevard daarvan. “Maar wie staat er als eerste op om te klagen over al die media-aandacht? Juist: Bridget Maasland. Want roddelen is prima zolang je achter een desk staat en dik betaald krijgt, maar zodra het over jouzelf gaat, dan is het allemaal ‘overdreven’.

Het is gewoon lachwekkend, vindt Romeijn. “Dat roddeljournalisten beginnen te piepen zodra ze slachtoffer worden van hun eigen methodes, dat vind ik ietwat hypocriet.

Parool-recensent Han Lips vindt het ook hypocriet. “Presentator Eddy Zoëy, zelf nooit te beroerd om een vette roddel rond te twitteren, spatte bijna van verontwaardiging uit elkaar: ‘Dat mensen van alles op hun Twitter­account zetten, zoiets zou toch strafbaar moeten zijn?’

Ongelooflijk, vindt Lips. “Het was alsof hooligans klaagden over spelverruwing, of Nutellawinkeliers de verschraling van het winkelaanbod bekritiseerden. De zelfreflectie van de showbizzrubrieken die hun bestaan aan gossip ontlenen, werd compleet overschaduwd door de selectieve verontwaardiging over die verderfelijke sociale media. Zodra een roddel iemand uit de eigen gelederen treft, worden de rijen gesloten.

Lees ook:
Bekende vrouwen steunen gedumpte vriendin Hazes jr. (zondag)
Hazes nu in bed met Bridget Maasland: ‘Mijn goed recht’ (zondag)
Luuk enorm woest op Bridget-haters, Bridget ook boos (maandag)
Boulevard op achterste benen om kritiek op Bridget (dinsdag)
‘Boulevard houdt te veel handen boven te veel hoofden’ (dinsdag)
Luuk Ikink nu moreel kompas: ‘Stop ook over Wendy!’ (dinsdag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen