BLVD onder vuur: ‘We hebben echt geleerd van Tan-rel’

RTL Boulevard ligt weer eens onder vuur omdat de showrubriek opnieuw het hand boven het hoofd houdt van iemand uit de eigen gelederen. Ditmaal gaat het om Bridget Maasland: ze krijgt negatieve reacties op haar relatie met André Hazes jr., die zijn gezin in de steek heeft gelaten. Boulevard staat compleet op zijn achterste benen om de reacties op dit showbizznieuws, terwijl het normaal gesproken altijd smult van intriges en affaires. Hypocriet, vinden kijkers en critici het.

RTL Boulevard-host Luuk Ikink ziet het anders. Hij werd er op Radio Veronica naar gevraagd door Wilfred Genee: “Luuk, jullie zijn van slag begreep ik, nu Brigdet onder vuur ligt, toch?

Luuk: “Dat valt wel mee, hoor. We zijn niet zo heel erg van slag, dat valt wel mee.”

Wilfred: “Ik begreep maandag wel een beetje uit die uitzending dat er een gevoel ontstond van: wat overkomt onze Bridget nou allemaal?

Luuk: “Ja, vond je dat? Dat valt wel mee. Het komt ook een beetje door die tweets die ik heb gestuurd. Ik zat zondag alles een beetje na te lezen en toen kwam ik op die Instagram-pagina van Bridget en ook op die van haar zoontje en daar stonden echt zulke nare, smerige dingen op en daarvan begreep ik echt niets.”

Ik snap wel, en ik denk dat iedereen dat begrijpt, dat dit in een entertainmentprogramma gewoon nieuws is. We hebben de afgelopen drie, vier dagen erover bericht en vandaag openen we er ook weer mee. Het is voor ons ook groot nieuws natuurlijk.”

Wilfred: “Maar er wordt wel een beetje een beeld geschetst alsof het allemaal heel vervelend voor Bridget en André is. Ik vond Han Lips eigenlijk wel sterk in Het Parool. Hij zei: ‘Het was alsof hooligans aan het klagen waren over spelverruwing. Zodra het roddelen iemand uit eigen gelederen treft, worden de rijen gesloten.‘”

Luuk: “Dat valt op zich nog wel mee. We hebben zaterdag en zondag ook gewoon uitzending en je gaat niet de hele tijd hetzelfde nieuws vertellen. We hebben het maandag even gehad over die reacties op social media. Verder hebben we ook gewoon het verhaal van die kus gebracht, dus we doen ook wel andere dingen.”

Stax-Tan

Het grootste voorbeeld van de Boulevard-hypocrisie is Humberto Tan. Zijn affaire werd aanvankelijk compleet doodgezwegen door de showrubriek.

Wilfred: “Het hoort wel een beetje bij Boulevard. In het verleden ook met Humberto Tan, die met de mantel der liefde behandeld werd.”

Luuk: “Ik zal je vertellen Wilfred: ik heb daar zelf best wel van geleerd. We waren net begonnen en ik vond het best wel een gekke situatie toen, want ik ken Humberto heel erg goed. Ik kan me eerlijk gezegd niet meer zo goed herinneren waarom we dat niet snel genoeg hebben opgepikt, maar dat is gewoon een fout geweest. Het is voor ons wel gek dat het nu ook weer om een direct naaste collega gaat, maar het is voor ons ook nieuws en dus moeten we het brengen en doen we dat ook inderdaad.”

Volgens Angela de Jong worden er bij Boulevard heel veel handen boven heel veel hoofden gehouden. Hoe ziet hij dat? “Het voordeel van ons programma is dat er heel veel mensen aanwezig zijn die veel in het nieuws zijn, maar dat is ook het gekke ervan, want ze zijn nou eenmaal vaak in het nieuws. Ik vind gewoon dat je het toch moet bespreken. In het verleden, toen we net begonnen met het nieuwe format, zijn we daar wel eens de mist mee in gegaan en nu proberen we dat zo goed mogelijk te doen. Ik kan me ook voorstellen dat je als kijker denkt: het is wel een hele rare situatie.”

Bridget aan de desk

Waarom staat Bridget nu eigenlijk niet aan de desk van Boulevard? “Ze was er vorige week en we wisselen af. Dit was toevallig Eddy’s week.

Over twee of drie weken staat Bridget weer aan de desk en dan moet je het er wel over hebben natuurlijk. Dat kan ook niet anders. We gaan haar er zeker naar vragen.”

Lees ook:
Bekende vrouwen steunen gedumpte vriendin Hazes jr. (zondag)
Hazes nu in bed met Bridget Maasland: ‘Mijn goed recht’ (zondag)
Luuk enorm woest op Bridget-haters, Bridget ook boos (maandag)
Boulevard op achterste benen om kritiek op Bridget (dinsdag)
‘Boulevard houdt te veel handen boven te veel hoofden’ (dinsdag)
Luuk Ikink nu moreel kompas: ‘Stop ook over Wendy!’ (dinsdag)
LINDA. en Parool kritisch over ‘klagend’ RTL Boulevard (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen