BLVD onder vuur: ‘We hebben echt geleerd van Tan-rel’

Geplaatst op wo 13 nov 2019 om 12:30

RTL Boulevard ligt weer eens onder vuur omdat de showrubriek opnieuw het hand boven het hoofd houdt van iemand uit de eigen gelederen. Ditmaal gaat het om Bridget Maasland: ze krijgt negatieve reacties op haar relatie met André Hazes jr., die zijn gezin in de steek heeft gelaten. Boulevard staat compleet op zijn achterste benen om de reacties op dit showbizznieuws, terwijl het normaal gesproken altijd smult van intriges en affaires. Hypocriet, vinden kijkers en critici het.

RTL Boulevard-host Luuk Ikink ziet het anders. Hij werd er op Radio Veronica naar gevraagd door Wilfred Genee: “Luuk, jullie zijn van slag begreep ik, nu Brigdet onder vuur ligt, toch?

Luuk: “Dat valt wel mee, hoor. We zijn niet zo heel erg van slag, dat valt wel mee.”

Wilfred: “Ik begreep maandag wel een beetje uit die uitzending dat er een gevoel ontstond van: wat overkomt onze Bridget nou allemaal?

Luuk: “Ja, vond je dat? Dat valt wel mee. Het komt ook een beetje door die tweets die ik heb gestuurd. Ik zat zondag alles een beetje na te lezen en toen kwam ik op die Instagram-pagina van Bridget en ook op die van haar zoontje en daar stonden echt zulke nare, smerige dingen op en daarvan begreep ik echt niets.”

Ik snap wel, en ik denk dat iedereen dat begrijpt, dat dit in een entertainmentprogramma gewoon nieuws is. We hebben de afgelopen drie, vier dagen erover bericht en vandaag openen we er ook weer mee. Het is voor ons ook groot nieuws natuurlijk.”

Wilfred: “Maar er wordt wel een beetje een beeld geschetst alsof het allemaal heel vervelend voor Bridget en André is. Ik vond Han Lips eigenlijk wel sterk in Het Parool. Hij zei: ‘Het was alsof hooligans aan het klagen waren over spelverruwing. Zodra het roddelen iemand uit eigen gelederen treft, worden de rijen gesloten.‘”

Luuk: “Dat valt op zich nog wel mee. We hebben zaterdag en zondag ook gewoon uitzending en je gaat niet de hele tijd hetzelfde nieuws vertellen. We hebben het maandag even gehad over die reacties op social media. Verder hebben we ook gewoon het verhaal van die kus gebracht, dus we doen ook wel andere dingen.”

Stax-Tan

Het grootste voorbeeld van de Boulevard-hypocrisie is Humberto Tan. Zijn affaire werd aanvankelijk compleet doodgezwegen door de showrubriek.

Wilfred: “Het hoort wel een beetje bij Boulevard. In het verleden ook met Humberto Tan, die met de mantel der liefde behandeld werd.”

Luuk: “Ik zal je vertellen Wilfred: ik heb daar zelf best wel van geleerd. We waren net begonnen en ik vond het best wel een gekke situatie toen, want ik ken Humberto heel erg goed. Ik kan me eerlijk gezegd niet meer zo goed herinneren waarom we dat niet snel genoeg hebben opgepikt, maar dat is gewoon een fout geweest. Het is voor ons wel gek dat het nu ook weer om een direct naaste collega gaat, maar het is voor ons ook nieuws en dus moeten we het brengen en doen we dat ook inderdaad.”

Volgens Angela de Jong worden er bij Boulevard heel veel handen boven heel veel hoofden gehouden. Hoe ziet hij dat? “Het voordeel van ons programma is dat er heel veel mensen aanwezig zijn die veel in het nieuws zijn, maar dat is ook het gekke ervan, want ze zijn nou eenmaal vaak in het nieuws. Ik vind gewoon dat je het toch moet bespreken. In het verleden, toen we net begonnen met het nieuwe format, zijn we daar wel eens de mist mee in gegaan en nu proberen we dat zo goed mogelijk te doen. Ik kan me ook voorstellen dat je als kijker denkt: het is wel een hele rare situatie.”

Bridget aan de desk

Waarom staat Bridget nu eigenlijk niet aan de desk van Boulevard? “Ze was er vorige week en we wisselen af. Dit was toevallig Eddy’s week.

Over twee of drie weken staat Bridget weer aan de desk en dan moet je het er wel over hebben natuurlijk. Dat kan ook niet anders. We gaan haar er zeker naar vragen.”

Lees ook:
Bekende vrouwen steunen gedumpte vriendin Hazes jr. (zondag)
Hazes nu in bed met Bridget Maasland: ‘Mijn goed recht’ (zondag)
Luuk enorm woest op Bridget-haters, Bridget ook boos (maandag)
Boulevard op achterste benen om kritiek op Bridget (dinsdag)
‘Boulevard houdt te veel handen boven te veel hoofden’ (dinsdag)
Luuk Ikink nu moreel kompas: ‘Stop ook over Wendy!’ (dinsdag)
LINDA. en Parool kritisch over ‘klagend’ RTL Boulevard (vandaag)

Foto: RTL
32 Reacties op “BLVD onder vuur: ‘We hebben echt geleerd van Tan-rel’”


 1. Mieke Mossel

  Gaat het goed met Moeder Bridget en haar zoon André ??

 2. Heeft Angela geen mening

  O wacht, die schijft alleen maar pro RTL

 3. Mart

  Ach, waar maakt iedereen zich druk om. Ik maak me druk om het feit dat ik straks met 100 km/u naar mijn werk moet.

 4. Ron

  Bridget doet er juist goed aan om helemaal niet meer in Boulevard te komen qua presentatie dan. Beter is gewoon lekker in de luwte afwachten tot de storm is gaan liggen anders blijf je ongemakkelijke situaties houden.

 5. P0epveegpiet

  Dreetje heeft overduidelijk een voorkeur voor geblondeerde vrouwen op leeftijd met een ordinair randje.

 6. K.C.T.

  Ordinair randje??????? what about de hazes familie, een grote ordinaire patjepeejers bende,,, vooral talentloos,,, IQ loos en zoals gevruikelijk grootheidswaanzin!!!

 7. Huismaker

  We leren ook van de leugens van de NPO met hun “Stikstof-sprookjes” (alleen in Nederland, want het stopt bij de grens van Duitsland, België en de Noordzee)
  Ogen/oren dicht, of eens nieuws wat je niet te horen krijgt ?

  https://www.youtube.com/watch?v=3h7V7sAyjf4

 8. Curryworst

  Ik denk dat Hazes jr. Bridget alle hoeken van haar Amsterdamse appartement doorjaagt.
  Maasland zien we pas weer terug als ze enigszins weer normaal kan lopen.

 9. Andere André

  Vanavond weer op bezoek in het bejaardenhuis bij Bridget!
  Hopelijk staan de (moeder)melk en koekies al klaar! ☺

 10. roddeltante

  boulevard ….hypocriete bende. Luuk is slap

 11. Hans

  Gut,groot gelijk. Een grote asociale bende die hazes clan, ook zijn publiek, dat zie je alleen in Nederland dat hysterische gedoe voor een tweederderangs STRAATZANGER

 12. Oppersmurf

  Lazer toch op met de mening van die achterlijke en arrogante flapdrol genaamd Luuk Ikenk. Wie interesseert zich nou voor de mening van die babysmoel?

 13. Flauwe Kul

  Hoe groot is die plaat in zijn kop? “We hebben geleerd van de Tan-rel?”
  Wat hebben jullie dan geleerd? Helemaal niets slappe zak!

 14. Trudy

  Wat een verschrikkelijke sukkel is die Luuk toch.

 15. Gerard

  Bridget Maasland? Wie is dat? Nooit van gehoord!🥴

 16. Bart

  Ik vind dat Boulevard dit gewoon behandeld zoals ze dat ook moeten doen. Hand boven het zeker niet. Maandag ging het over het schelden op social media. Ze hebben gelijk dat dit niet nodig is maar tegelijk moet men ook weten dat dit gebeurd. Zou goed zijn Boulevard en andere programma’s hier vaker aandacht aan zouden besteden. Niet alleen omtrent bekende Nederlanders maar gewoon in het algemeen.

 17. Wilton

  Joke Bruijs moet bij André nu weer even in de wachtkamer maar schuift wel een plaatsje op. Dat laatste geldt dan ook voor Bonnie St. Clair.

 18. henk

  Hoorde van regisseur gert jan dat het policy is om eigen mensen te beschermen.

 19. bridget

  Mijn naam is hazes….

 20. Misutoria

  Als Wilfred zegt: ik begreep dat…
  En vervolgens Ikink antwoord: vond je dat?
  Dan kun je wel stellen dat die Ikink echt niet kan luisteren.

 21. ronnie

  Boulevard is geen Boulevard. als het om eigen rtl mensen gaat

 22. bitch maasland

  Nare vrouw met een naar uiterlijk maar blijkbaar heeft ze skills…

 23. Guttegut

  Huismakertje moet weer eens zijn onderbuik diarree kwijt. Deze nitwit ziet in alles een links complot. Wel knap overigens om het stikstof probleem aan te kaarten bij een artikel over Rtl boulevard.

 24. Winterklaar

  Wat een opwinding allemaal. Terwijl iedereen ziet aankomen, dat Maasland dat joch er voor de kerst alweer uitflikkert.

 25. Tom

  Met kerst ben ik alleen een hit van andre hazes uit de jaren tachtig is van toepassing

 26. G.ossip

  André stopt met zingen en gaat fulltime als mantelzorger aan de gang b8j Bridget,vandaag mocht hij nog wel even kleien met kleine André,dat was een leuke afwisseling.

 27. Flits Bom

  dreetje wilde op zijn fluit gespuugd worden.

 28. Uuuh

  Met betrekking tot de affaire rondom Humberto Tan zegt Luuk Ikink:

  Ik kan me eerlijk gezegd niet meer zo goed herinneren waarom we dat niet snel genoeg hebben opgepikt….

  Hier valt Ikink wel erg door de mand. Natuurlijk kan hij zich dat wel herinneren. Gemiste kans van Genee om hem met zo’n slap verhaal te laten wegkomen.

  Nederland is een klein land met een handjevol BN-ers met een hoog ‘ons kent ons’ gehalte, met name gevestigd te A’dam. Iedereen kent elkaar. Al die mensen achter die Boulevard desk komen uit datzelfde kringetje. Het houdt elkaar de hand boven het hoofd. Zo komt Marco Borsato weg met een affaire door presentatorvriendjes die een ‘lief zijn voor Marco’ verhaal opdissen: de affaire was al zooo lang geleden gebeurd en Marco was er weliswaar in geheimtaal ook altijd heel erg open over geweest (…..) Iedereen is door die maffioso ingezet om zo snel mogelijk alles met de mantel der liefde te bedekken. Te smorren, eigenlijk.
  Hetzelfde gebeurt nu met Hazes-Maasland. Volgens de ‘deskundigen’ was ‘Dreetje’ echt al een tijdje vrijgezel en er was buiten een kusje in het verleden echt waar nooit wat gebeurd met Maasland maar sinds een weekje….en ach, hoe onheus wordt zij nu behandeld op social media zeker gezien er ook kindertjes bij betrokken zijn…. (met dat laatste heb je het gelijk altijd aan je zijde!)

  Ikink en co hebben nergens wat van geleerd. Het schizofrene is dan ook nog dat Maasland zelf dagelijks achter die desk staat en nu opeens in geen velden of wegen is te bekennen. En waarom is die Nikkie Plessen (die ook regelmatig achter die desk staat) nooit eens aan de tand gevoeld?

  Het is een ongeloofwaardige bende!

 29. Britt Scholte Lover

  Elke dag gaat het over Bridget en Hazes bij Boulevard en dan krijgen wij de schuld dat we er teveel over zeuren en kritiek op hebben, besteed er dan geen aandacht aan

 30. Bart

  @Uuuh Ja zo zit het inderdaad ongeveer! Neemt niet weg dat mensen niet hoeven te gaan schelden en intimideren op social media. Een beetje ongelukkig dat ze hier nu over beginnen terwijl het iemand uit de eigen gelederen is. Hier mogen ze in het algemeen wel wat vaker tegen ten strijde trekken. En dan niet alleen bij bekende Nederlanders. Aan de andere kant kun je zeggen dat dit jammer genoeg nu eenmaal hoort bij social media. Die berichten kun je gewoon verwijderen en de personen blokkeren.

 31. Nova

  Opvallend dat Luuk last heeft van geheugenverlies wanneer het lastig wordt. Doet me denken aan ene Rutte.

 32. Ben

  Wie is luuk????? En wie is die “tan” dan????
  Waar gaat dit over????

  Oja en dat koude frietje……

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.