Boulevard na Privé-cover: ‘Aanklagen voor pedofilie!!!’

RTL Boulevard is echt volledig aan het overreacten in de berichtgeving over de rel rondom het liefdesleven van Bridget Maasland. De Boulevard-presentatrice ligt in bed met André Hazes jr, die zijn gezin in de steek heeft gelaten, en siert nu de covers van alle roddelbladen. Die van de Privé springt er het meest uit: het kind van Hazes en Monique Westenberg staat groot op de cover met de kop: ‘KLEINE JONGEN, hoe leg je HEM dit uit?’ Direct aanklagen voor pedofilie, adviseert Eddy Zoëy.

Het zoontje van Hazes en Westenberg wordt al jaren door hen op het podium gesleurd om hun populariteit op te krikken, maar nu Privé hem in hun scheidingsdrama op de cover zet is het hek ineens van de dam.

Peter R. de Vries gisterenavond in RTL Boulevard: “Ik vind wat de Privé deze week doet een schaamteloze exploitatie van een kind is in een poging daar geld aan te verdienen. Dat kind heeft er helemaal niets mee te maken en wordt ook in een context geplaatst van: ‘Hoe leggen we dat uit?’ Ik vraag me werkelijk af of ze gek geworden zijn daar aan de Basisweg.

Eddy Zoëy, die als Boulevard-host nog minder geschikt is dan Ruben Nicolai, daarop: “Ik heb zelfs gevraagd van de week of het niet zo moet zijn dat het strafbaar is. Dat je als je over de rug van kinderen comments achterlaat…

De Vries: “Ik kan je vertellen dat daar natuurlijk wel een zaak van te maken valt en misschien gebeurt dat ook wel. Dit is het exploiteren van de fotorechten van een kind, de portretrechten van een kind, dat nergens mee te maken heeft.”

Maar Hazes en Westenberg sleuren het kind toch ook de hele tijd voor hun Insta-camera? “Dat is een filmpje van de ouders zelf. Dat is heel wat anders dan dat een magazine in een poging om geld en oplage te creëren zo’n foto gaat misbruiken met tendentieuze koppen erbij. Maar goed, alle remmen zijn los.”

Eddy Zoëy wil dat de Privé flink wordt aangepakt. “Jude Law is ooit een keer – dat zagen we in een documentaire – naar de paparazzi toegelopen die zijn kinderen fotografeerde en zei: ‘Ik klaag je gewoon aan voor pedofilie.’ Dat heeft hij meerdere keren gedaan en dat schijnt ook succesvol te zijn geweest. Is dat de methode? Ja, het klinkt bruut, maar dan ben je wel van dat gedonder af. Als er één keer een precedent in geschapen wordt, dan gebeurt dat misschien gewoon niet meer.”

Hopelijk kunnen de Boulevard-sterren vanavond gezellig áchter de schermen verbolgen met elkaar zijn.

Lees ook:
Bekende vrouwen steunen gedumpte vriendin Hazes jr. (zondag)
Hazes nu in bed met Bridget Maasland: ‘Mijn goed recht’ (zondag)
Luuk enorm woest op Bridget-haters, Bridget ook boos (maandag)
Boulevard op achterste benen om kritiek op Bridget (dinsdag)
‘Boulevard houdt te veel handen boven te veel hoofden’ (dinsdag)
Luuk Ikink nu moreel kompas: ‘Stop ook over Wendy!’ (dinsdag)
LINDA. en Parool kritisch over ‘klagend’ RTL Boulevard (woensdag)
BLVD onder vuur: ‘We hebben echt geleerd van Tan-rel’ (woensdag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen