Art ‘Pinokkio’ Rooijakkers sprak wél over Robinson

Art Rooijakkers heeft bij zijn komst naar RTL Nederland wel degelijk gesproken over het vervangen van Dennis Weening als presentator van Expeditie Robinson. Dat bekende hij vanochtend in Ekdom in de Morgen op Radio 10. Rooijakkers beweerde eerder dat het geen onderwerp van gesprek was tijdens zijn onderhandelingen met RTL en dat het ‘allemaal roddels’ zijn, maar daar komt hij nu op terug. De presentator bekent dat RTL hem heel graag als presentator van Robinson wil hebben.

De presentator vindt de hele rel rondom Expeditie Robinson erg jammer. “Ja, man, ik ben echt met stomheid geslagen over wat er nu weer gebeurt. Het wordt elke dag gekker man. Ik weet niet wat ik meemaak.”

Dat Rooijakkers de nieuwe Robinson-host wordt, is volgens Weening al in kannen en kruiken. “Er wordt inderdaad heel veel óver gekletst, maar dat wordt gedaan door mensen… Ik begreep dat Dennis nu gezegd heeft dat ik hem ga opvolgen en dat zijn manager dat ook zegt, maar voor zo ver ik weet, zijn zij niet bij de contractbesprekingen geweest die ik met RTL heb gevoerd of ze zaten heel klein in een hoekje, dat ik ze niet heb gezien. Ze waren er niet bij en het enige dat ik kan zeggen is: ik baal vooral van de roddels dat ik de baan van Dennis heb opgeëist. Dat is echt zeker niet waar. Integendeel, zou ik willen zeggen.”

Maar heeft hij dan echt niet met RTL over Robinson gepraat? “Nou ja. Oké. Kijk, ik ben door RTL gevraagd toen ik overstapte om verschillende programma’s te presenteren en te maken. Toen hebben ze ook gevraagd of ik Robinson zou willen doen. Toen heb ik vanaf het begin af aan gezegd: ‘Luister, ik heb zeven jaar Wie is de Mol, het kroonjuweel van de Nederlandse televisie gepresenteerd, dus om dan direct een soortgelijk realityprogramma op een andere zender te presenteren, hoeft niet van mij.’ Als het zo was, dan had ik wel bij de NPO gebleven. Daar had ik nog jaren door kunnen gaan met Wie is de Mol.”

Dat waren de gesprekken, legt Rooijakkers uit. “Toen zeiden zij: ‘Wil je er toch niet eens over nadenken?’ Toen heb ik gezegd: ‘Nou, dat wil ik wel doen.’ Nu gaat Dennis weg en zegt iedereen: ‘Ga je het doen?’ Om heel eerlijk te zijn, heb ik echt geen idee joh. Dit gedoe werkt niet echt motiverend, kan ik je zeggen.”

Ik ben met allerlei toffe dingen bezig voor RTL, waar ik heel veel energie van krijg. Ik ben een reportageprogramma aan het maken, een pilot aan het maken, een documentaire voor Videoland, Praat Nederlands Met Me komt nu en ik ben net klaar met Holland – België. Ik heb genoeg andere dingen te doen nu, dus ik ben hartstikke druk man. Ik zie het wel.”

Ik vind het klote voor Dennis. Het is niet zo handig gegaan tussen RTL en hem, maar ik ben daar niet bij geweest. Maar ik praat liever mét mensen dan óver mensen.

Eerder wantrouwde RTL Boulevard Rooijakkers ook al toen hij beweerde van niets te weten. Voor de camera van de showrubriek beweerde hij, zenuwachtig plukkend aan zijn jasje, dat het ‘allemaal roddels’ zijn.

Lees ook:
Dennis Weening: ‘Of Art mij wegwerkt bij Robinson?’ (23 oktober)
RTL haalt Dennis Weening inderdaad van Robinson af (23 oktober)
Koos van Plateringen: ‘RTL liegt over Dennis Weening’ (24 oktober)
Guido den Aantrekker: ‘RTL hypocriet inzake Weening’ (25 oktober)
Art beweert niets te weten van exit Dennis Weening (25 oktober)
Evert Santegoeds vindt Robinson-rel dom van RTL (26 oktober)
RTL Boulevard-sterren wantrouwen Art Rooijakkers (27 oktober)
RTL loog keihard over Robinson-exit Dennis Weening (31 oktober)
Dennis Weening vindt reactie RTL ‘raar en vilein’ (1 november)
Dennis Weening: ‘Art Rooijakkers liegt over Robinson’ (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen