Dennis Weening: ‘Art Rooijakkers liegt over Robinson’

Dennis Weening vindt het schijnheilig dat Art Rooijakkers in de media net doet alsof hij niets weet van de presentatie van Expeditie Robinson. Dat heeft de tv-ster laten blijken in De Coen & Sander Show op Radio 538. Weening begrijpt dat tv-programma’s soms een nieuw gezicht krijgen, maar begrijpt niet waarom dat onder een deken van leugens moet gebeuren. Rooijakkers moet gewoon open kaart spelen en toegeven dat hij Robinson heeft geclaimd bij zijn komst naar RTL, vindt hij.

Weening: “Het gaat om de ruis. Als Art binnen was gekomen en had gezegd: ‘Ik krijg Robinson. Ik vind Dennis een heel aardige jongen, maar zo’n kans kan ik niet laten lopen’, dan had ik hem de hand geschud en gezegd: ‘Natuurlijk, ik snap het.’ Dingen moeten gewoon duidelijk zijn.

Zijn manager Edwin Jansen, bij het grote publiek nog altijd bekend als Idols-jurylid, is het daarmee eens. Volgens hem liegt Rooijakkers als hij zegt dat hij niets weet over de presentatie van Robinson.

Jansen: “Ik kan het niet officieel bevestigen, maar we weten natuurlijk allemaal dat het zo is. Heel veel mensen weten dat binnen RTL. Er wordt natuurlijk geluld, want je weet hoe dat soort dingen gaan. Er zijn al lang gesprekken, noem maar op, maar ze kunnen het niet bevestigen. Natuurlijk is dat het verhaal.”

Rooijakkers moet niet zo liegen en draaien, vindt de manager. “Wat ik dan zo jammer vind, is dat Art in interviews net doet alsof hij het niet wil afpakken. Dan denk ik: dat is gelul. Zeg dan gewoon: ‘Ik kom binnen en hé, als ze me een programma aanbieden, dan bieden ze me een programma aan.’ Hij speelt het mooie verhaal.”

Ze moeten gewoon het verhaal vertellen en niet vaag gaan doen en mooi weer spelen van: ‘Ik zou nooit het programma van Dennis willen afnemen.’ Nu deden ze alsof Dennis zelf stopte, dan is RTL mooi schoon gepraat en dan kan Art zeggen: ‘Ja, ik word gevraagd, ze moeten toch een ander?’ Dat is helemaal niet het verhaal. Dennis wil het gewoon blijven doen. Dan moet je zeggen: ‘Joh, de wereld is hard, ik wil het programma doen en als ik gevraagd doen, dan ga ik het doen.‘”

Radio 538-dj Coen Swijnenberg denkt ook dat Rooijakkers liegt. “Hij is hier nog geweest, we hebben een leuk gesprek met hem gehad. Hij gaat een paar leuke programma’s doen bij RTL, maar je laat niet zomaar Wie is de Mol gaan. Het is natuurlijk een heel logisch verhaal.

Weening: “Het grappige is: ik zat op de bank en mijn vrouw zat Boulevard te kijken, toen ze het nieuws brachten dat Art Rooijakkers naar RTL komt. Toen keek mijn vrouw me aan en ze zei: ‘Dit is niet goed.’ Dat is nog voordat ik überhaupt iets wist hoor, maar het was al gelijk een voorgevoel dat je denkt: dit zou best wel eens kut kunnen zijn, want waarom zou je van Wie is de Mol weg gaan? Dat is een logische reactie.

Lees ook:
Dennis Weening: ‘Of Art mij wegwerkt bij Robinson?’ (23 oktober)
RTL haalt Dennis Weening inderdaad van Robinson af (23 oktober)
Koos van Plateringen: ‘RTL liegt over Dennis Weening’ (24 oktober)
Guido den Aantrekker: ‘RTL hypocriet inzake Weening’ (25 oktober)
Art beweert niets te weten van exit Dennis Weening (25 oktober)
Evert Santegoeds vindt Robinson-rel dom van RTL (26 oktober)
RTL Boulevard-sterren wantrouwen Art Rooijakkers (27 oktober)
RTL loog keihard over Robinson-exit Dennis Weening (31 oktober)
Dennis Weening vindt reactie RTL ‘raar en vilein’ (1 november)

Foto: Radio 538

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen