Dennis Weening: ‘Of Art mij wegwerkt bij Robinson?’

Geplaatst op di 23 okt 2018 om 9:30

Een pijnlijk moment gisteren in De Coen & Sander Show op Radio 538: het radioduo confronteerde Dennis Weening met het gerucht dat Art Rooijakkers hem uit Expeditie Robinson aan het werken is en de presentator reageerde vol ongemak. Dat was te horen op de zender. 538-ster Coen Swijnenberg is ter ore gekomen dat Rooijakkers bij zijn komst naar RTL bedongen heeft dat niet Dennis Weening maar hij Expeditie Robinson mag gaan presenteren. Een behoorlijke mollenstreek dus.

Coen Swijnenberg: “Ons is ter ore gekomen dat er misschien wel eens een einde aan kan gaan komen, want wat is het geval: Art Rooijakkers heeft de overstap gemaakt naar RTL. Hij kwam van de publieke omroep af, is naar RTL gegaan en het gerucht gaat dat hij als eis had bij de overstap dat hij Expeditie Robinson wil doen. Het was natuurlijk de presentator van Wie is de Mol, dus het is geen rare gedachte.”

Daarop werd Weening gebeld. Hij reageerde als volgt: “Dat hoorde ik dus ook al. Ik werd dus gebeld inderdaad daarover, maar ik weet ook niet waar dit verhaal vandaan komt.”

Coen: “Maar is het waar?

Weening: “Ehhhh. Het is niet waar. Ik weet dat ik eerlijk mag zijn, dat weet ik ja.”

Coen: “Ja, dat zou wel heel jammer zijn.”

Weening: “Ik denk: wat lullen ze allemaal. Dat is het vervelende.”

Dus hij gaat op mei opnieuw naar het Robinson-eiland? “Ja, dat hoop ik wel ja. Dat zou wel heel fijn zijn als ik dat kan doen.”

Volgens Coen laat Weening niet het achterste van zijn tong zien. Daarop reageerde hij als volgt: “Ik vind het hartstikke lief van jullie, ik weet dat ik altijd mijn hart kan luchten bij jullie, maar er valt weinig te zeggen.”

Als Coen aangeeft dat hij zich zorgen maakt dat Weening van de presentatie afgehaald wordt, zegt hij: “Het zou wel heel erg kut zijn, ja.”

Coen & Sander zijn bereid om campagne te voeren voor het behoud van Weening als Rooijakkers hem er daadwerkelijk uit werkt. Weening: “Dat vind ik hartstikke lief van jullie.”

’s Avonds zei Koos van Plateringen in Shownieuws: “Ik hoorde een paar weken geleden al het gerucht dat Dennis na een van de laatste opnamedagen van Expeditie Robinson het te horen had gekregen. Ik wist niet dat Art Rooijakkers werd genoemd als zijn opvolger, want dat gaat nu dus de ronde.

Het zou wel een mollenstreek zijn, hè, want dan weet je ook dat je iemand anders opzij schuift. Het zijn wel echt sterke geruchten.

Evert Santegoeds: “Ik denk dat er wel heel veel rook is om te zeggen dat er geen vuur is.

Al met al staan RTL’s nieuwe aanwinsten Art Rooijakkers en Twan Huys er niet al te best op. Waar Huys zijn talkshowgast Jenny Douwes bedonderde, lijkt Rooijakkers zijn eigen RTL-collega te naaien.

Foto: RTL
46 Reacties op “Dennis Weening: ‘Of Art mij wegwerkt bij Robinson?’”


 1. Norvo

  Wel een gekke move van Art om Wie Is De Mol? in te ruilen voor toch een beetje de B-garnituur van de BN’er survivalshows. En wie zegt dat Dennis door Art wordt vervangen? *kuch* Nicolette, iemand?

 2. Klaas

  Laten ze Art lekker wisselen met Nicolette

 3. weethetbeter

  Ik geloof er niks van ,Art lijkt mij hier te integer voor !!!!En Dennis doet het goed .

 4. Keesvds

  AD HEEFT MEER STERREN IN HUIS GEHAALD

  Naast Hidde en Luciel

  JORA (Rambam)
  FIEN (Q Music)
  Morgen Raymann
  Roel Maaldrik (ex Powned en Voxpop)

 5. Albert Verlinken

  De enen middelmatige presentator inruilen voor de andere. Waar zit de winst voor RTL?

 6. Joost

  Doe dan Eddy Zoëy terug!

 7. J

  Lijkt me sowieso iet verkeerd om na een aantal jaren de presentatie af en toe te verwisselen bij zo’n programma. Nicolette kwam ook in de plaats van Evi, terwijl Evi niet wegwilde.

 8. Freddie

  De twee laatste zinnen zijn weer fantastisch. Haha

 9. RTL fan

  Art met Nicolette zou een rare combi zijn.

  Art met Evi zou denk wel werken.. Maar Dennis en Nicolette doen het ook prima.

 10. UWV

  Welkom, Dennis!

 11. dinges

  Och jeetje RTL, het is narigheid op narigheid.

 12. Pratende riooldeksel

  De slechtste kandidaat ooit met zijn opgeblazen dikke kop.
  Zelf het eiland vroegtijdig verlaten maakt hem geen geloofwaardige presentator.
  Wat mensen in lachend paard en gedrocht Nicollette zien is mij ook een raadsel.

 13. oja

  Wordt lekkere start van Art als bovenstaande wissel waar is. Hoop het niet, maar zou me niks verbazen

 14. Remi

  @UWV

  ;)

 15. anonymous

  Art is vies bezig bij RTL.
  Wil de plek van Twan Huys en werkt nu dus Dennis weg.

 16. Robert

  Dennis doet het prima, maar hij is zelf ook in de plaats gekomen van Eddy, die deed het ook prima. Laten ze die Nicolette maar vervangen.

 17. Laurens

  Gisteren al over gesproken;

  Als Art inderdaad de presentator wordt, gaat het programma waarschijnlijk naar RTL4. ER zal dan wel 2 uur gaan duren. RTL4 verliest in rap tempo kijkers, dus ik begrijp de overstap wel. Succesvolle programma’s als Chantal blijft slapen kunnen ook op een andere dag. Voordeel voor RTL4 is dat ze tot de Kerst klaar zijn en gemiddeld wel 1,5 miljoen kijkers halen.
  Nadeel is dat er nog minder van RTL5 overblijft. 5 drijft dan op Temptation Island, verder komt er weinig boven de 300k uit…
  Ook Dennis is dan exit RTL, aangezien hij geen andere succesvolle programma’s heeft.

 18. Vincent

  Dennis moet weg. Had nooit Robinson mogen presenteren. Hij gaf tijdens zijn deelname op dus als iemand ongeschikt voor dit programma is, is hij het wel.

 19. Pino

  Ach Dennis had ook geen moeite om Eddy aan de kant te schuiven

 20. Vrede

  Laat Art eerst zelf maar meedoen.

 21. Bart

  Was te verwachten dat dit zou gaan gebeuren. Ik zou anders niet weten waarom Art anders deze overstap zou hebben gemaakt. Als het zo is dan verhuist Expeditie Robinson op zeker naar RTL4. Ik vermoed de zondagavond 20.00u
  Ik hoop dat RTL ook een Nederlandse versie van The Amazing Race gaat maken. Leuk voor in het voorjaar op RTL4 of RTL5.

  @Laurens Ja dan wordt RTL5 wel erg leeg maar nu is RTL al een aantal jaar met zichzelf aan het concurreren. Herhaling van ER blijft misschien op donderdag op RTL5. Misschien komt RTL5 i.p.v. ER met nog een Temptation Island achtig format. Al hoop ik dat van niet want dat die kant van ranzige zender moet RTL5 niet nog meer opgaan.

 22. Marjolijn

  RTL is slangenkuil van directie tot presentatoren stal.

 23. Smeg ma

  Art is een kleurloze robot. Ongeschikt.

 24. Mike

  “lijkt Rooijakkers zijn eigen RTL-collega te naaien.”

  Hoezo?

  Blijkbaar heeft hij dat bedongen voor hij overstapte naar RTL. Dan had RTL nee moeten zeggen. Had Art bij AVROTROS kunnen blijven voor Wie is die mol.

  Als iemand er naait is het dan RTL wel. RTL had gewoon tegen Dennis al moeten zeggen dat ze een andere presentator voor het programma hebben.

 25. Pim

  Wat een onzin om dit een naaistreek van Art te noemen. Dat heet zakelijk doen. Alsof Dennis Weening alle seizoenen van Expeditie Robinson heeft gepresenteerd. Kennen we Eddy Zoey nog? Werd er toen geschreven dat Eddy door Dennis eruit werd gewerkt? Nee.
  Want zo werkt het nu eenmaal bij een tv zender. De baas bedenkt wie iets mag presenteren. Meestal in samenspraak met de presentator en zijn management. Niet alleen de presentator of de redactie van deze s ite.
  Zou een goede move zijn om Art hier op te zetten. Na Peking Express en WIDM past ER perfect. Het liefst op RTL4, 90 minuten lang met erachteraan de aftershow.

 26. Ron

  Art kan dit wel, maar Dennis is zo gegroeid in dit programma dus ik zou niet weten wie dat beter kan, Art of Dennis. Art heeft misschien iets meer charisma voor zo’n soort programma dat is het enige verschil.

 27. kim

  Als Nicolette maar blijft!

 28. Fan

  Tuurlijk blijft Nicolette Kluiver. Sinds ze Robinson presenteert zijn de cijfers hoog en zitten ze altijd bij de genomineerden van het Televisiergala.

 29. Geheel terecht

  Sowieso een schande en een doorn in het oog van vele kijkers Dennis. Beste kerel maar iemand die zelf op heeft gegeven, want het programma was zo oneerlijk. Zou vervolgens niet hetzelfde programma moeten presenteren. En vervolgens mensen nog aan de tand voelen en zeggen dat het een zwakte is om op te geven. Dus Dennis weg (Eddy Zoe) terug en dan ook direct Evi Hansen terug aub!

 30. Hanskleine

  Gouden duo! waarom veranderen? Art en Nicolet leuke combi maar Dennis en Nicolet is beter.

 31. robb

  Wie is nu eigenlijk de baas bij RTL.

 32. Moosje

  Waarom niet Nicolette alleen? Of Nicolette met Evi?

 33. mark2

  ik zou het wel toejuichen, dennis weening bij expeditie heb ik nooit gesnapt. Zou wel een stunt zijn als rooyakkers volgend jaar de presentatie doet en expeditie dan wel een goeden ring krijgt…

 34. Hans Kraaij Jr

  Ze zoeken naar iest wat er niet is….

 35. Bart

  @Hanskleine En wie zegt dat Nicolette het blijft doen?

 36. Leo

  Nicolet is miss Robinson

 37. Laurens

  @Leo;
  Dat was Evi tot voor kort ook. Als ER naar 4 gaat, vermoed ik dat Nicolette blijft, mede om het feit dat zij ook op RTL4 regelmatig wordt ingezet.

  @mark2;
  Als het op RTL4 wordt uitgezonden, dan heeft het programma geen concurrentie meer van RTL4. Vorig seizoen stond bijvoorbeeld Chantal blijft Slapen en de Europa League er tegenover. Samen met een veel hogere lead in van GTST, kan dit programma best wel 1,4 miljoen kijkers trekken op RTL4. Reken maar dat de kans op de ring dan veel groter wordt. Er zal wel een bak reclame tegenaan gegooid worden om hen de ring te laten winnen.

 38. HanzWorsd

  Stompzinnig programma verdient stompzinnige presentator. Weening zit op z’n plek dus.

 39. harteloze henk

  Dennis Weening weg bij Robinson; zojuist in Boulevard.

  Goddank!!!!

 40. J

  Hij gaat dus echt weg. Hij stopt zelfs helemaal bij RTL volgens Boulevard.

 41. Remco Terhorst

  BREEK >>> Dennis Weening stopt met Robinson, en waarsch met RTL wegens ‘opstarten van eigen bedrijf’. Volgens mij zijn ze niet blij bij RTL dat er wat nieuws te vroeg bekend is geworden.

  RTL gaat nat. Again.

 42. Dinsdag

  Blij dat matennaaier Art Rooijakkers weg is bij de NPO

 43. l

  Nicolette is zo nep. Alleen haar ziekte geeft haar enige credit.

 44. Pa Niek

  Waar is Erland Galjaard als je hem echt nodig hebt!

 45. Siep

  Mijn hemel MC, wat een journalistieke taal in de laatste alinea.. not..
  Huys naaide Douwes niet. Douwes gedroeg zich als een verwende kleuter waardoor Afriyie genaaid werd. En niet door Huys maar door de redactie. Houbop met hitsen.
  Je hoeft het niet met hem eens te zijn om zelf wel gewoon correct te blijven.

 46. Henk

  Uit wiens mond kwamen die woorden Siep? Draaikont.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.