Dennis Weening: ‘Of Art mij wegwerkt bij Robinson?’

Een pijnlijk moment gisteren in De Coen & Sander Show op Radio 538: het radioduo confronteerde Dennis Weening met het gerucht dat Art Rooijakkers hem uit Expeditie Robinson aan het werken is en de presentator reageerde vol ongemak. Dat was te horen op de zender. 538-ster Coen Swijnenberg is ter ore gekomen dat Rooijakkers bij zijn komst naar RTL bedongen heeft dat niet Dennis Weening maar hij Expeditie Robinson mag gaan presenteren. Een behoorlijke mollenstreek dus.

Coen Swijnenberg: “Ons is ter ore gekomen dat er misschien wel eens een einde aan kan gaan komen, want wat is het geval: Art Rooijakkers heeft de overstap gemaakt naar RTL. Hij kwam van de publieke omroep af, is naar RTL gegaan en het gerucht gaat dat hij als eis had bij de overstap dat hij Expeditie Robinson wil doen. Het was natuurlijk de presentator van Wie is de Mol, dus het is geen rare gedachte.”

Daarop werd Weening gebeld. Hij reageerde als volgt: “Dat hoorde ik dus ook al. Ik werd dus gebeld inderdaad daarover, maar ik weet ook niet waar dit verhaal vandaan komt.”

Coen: “Maar is het waar?

Weening: “Ehhhh. Het is niet waar. Ik weet dat ik eerlijk mag zijn, dat weet ik ja.”

Coen: “Ja, dat zou wel heel jammer zijn.”

Weening: “Ik denk: wat lullen ze allemaal. Dat is het vervelende.”

Dus hij gaat op mei opnieuw naar het Robinson-eiland? “Ja, dat hoop ik wel ja. Dat zou wel heel fijn zijn als ik dat kan doen.”

Volgens Coen laat Weening niet het achterste van zijn tong zien. Daarop reageerde hij als volgt: “Ik vind het hartstikke lief van jullie, ik weet dat ik altijd mijn hart kan luchten bij jullie, maar er valt weinig te zeggen.”

Als Coen aangeeft dat hij zich zorgen maakt dat Weening van de presentatie afgehaald wordt, zegt hij: “Het zou wel heel erg kut zijn, ja.”

Coen & Sander zijn bereid om campagne te voeren voor het behoud van Weening als Rooijakkers hem er daadwerkelijk uit werkt. Weening: “Dat vind ik hartstikke lief van jullie.”

’s Avonds zei Koos van Plateringen in Shownieuws: “Ik hoorde een paar weken geleden al het gerucht dat Dennis na een van de laatste opnamedagen van Expeditie Robinson het te horen had gekregen. Ik wist niet dat Art Rooijakkers werd genoemd als zijn opvolger, want dat gaat nu dus de ronde.

Het zou wel een mollenstreek zijn, hè, want dan weet je ook dat je iemand anders opzij schuift. Het zijn wel echt sterke geruchten.

Evert Santegoeds: “Ik denk dat er wel heel veel rook is om te zeggen dat er geen vuur is.

Al met al staan RTL’s nieuwe aanwinsten Art Rooijakkers en Twan Huys er niet al te best op. Waar Huys zijn talkshowgast Jenny Douwes bedonderde, lijkt Rooijakkers zijn eigen RTL-collega te naaien.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen