Koos van Plateringen: ‘RTL liegt over Dennis Weening’

Het lijkt erop dat het vertrek van Dennis Weening bij Expeditie Robinson helemaal niet vrijwillig is. Er klopt niets van de verklaring van RTL hierover. Dat heeft Koos van Plateringen dinsdagavond gezegd in Shownieuws. Weening werd maandag op Radio 538 geconfronteerd met het gerucht dat Art Rooijakkers hem uit Expeditie Robinson weg zou werken, waarop hij aangaf dat hij dat ‘heel erg kut’ zou vinden. Nu stelt RTL ineens dat Weening vrijwillig opstapt bij de zendergroep.

Van Plateringen gelooft niets van de verklaring van RTL. “Dit bericht gelooft eigenlijk niemand. Britt Dekker twitterde bijvoorbeeld meteen dat je dit niet gelooft. Ik weet ook dat Dennis dit met heel veel plezier doet en dat zet je niet zomaar aan de kant. Het is een van de meest succesvolle programma’s van de Nederlandse televisie.

Collega Céline Huijsmans: “En anders zou hij ook niet zeggen van: ‘Het zou heel jammer zijn.’ Toch?‘”

Koos van Plateringen: “Ik heb even appcontact met hem gehad. Hij wil niet reageren, want hij zegt: ‘Het overrompelt mij ook allemaal.’ Dat zegt natuurlijk ook weer heel veel.”

En RTL zegt: ‘We wachten even tot de uitzendingen van dit seizoen klaar zijn en dan gaan we kijken wat we gaan doen en wie de presentatie gaat verzorgen volgend seizoen.’

Mogelijk hoopt RTL zijn nieuwe aanwinst Art Rooijakkers te sparen door te zeggen dat Weening vrijwillig opstapt. Volgens Coen Swijnenberg heeft hij bij zijn komst naar RTL namelijk afgedwongen dat niet Weening, maar hij voortaan Robinson mag presenteren.

Zo’n mollenactie ligt niet goed bij de tv-kijker thuis en RTL zal niet willen dat Rooijakkers voortaan door het leven gaat als de Mattie Valk van de televisie.

Nu zegt RTL ‘onder meer’ met Rooijakkers in gesprek te zijn over de opvolging. Daarmee doet de zender net alsof alle opties nog open liggen en Rooijakkers de presentatie dus niet heeft afgedwongen.

Volgens Weekend-baas Bart Ettekoven is alles echter al in kannen en kruiken. “Ja, die gaat het natuurlijk gewoon door. Die heeft dat in zijn contractonderhandelingen afgedwongen. Heftig hoor.”

Lees ook:
Dennis Weening: ‘Of Art mij wegwerkt bij Robinson?’ (dinsdag)
RTL haalt Dennis Weening inderdaad van Robinson af (dinsdag)

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen