RTL loog keihard over Robinson-exit Dennis Weening

RTL Nederland heeft de media keihard voorgelogen over het vertrek van Dennis Weening als presentator van Expeditie Robinson. Hij is niet vrijwillig opgestapt, maar gewoon de laan uitgestuurd. Dat heeft de presentator vanavond gezegd in RTL Boulevard. RTL beweerde vorige week in een statement dat Weening vrijwillig is opgestapt omdat hij druk is ‘met de opstart van zijn eigen bedrijf’, maar volgens de presentator is dit complete onzin. De zender wilde volgens hem niet verder.

Weening zou Robinson naar eigen zeggen nooit vrijwillig opgeven. “Je hebt programma’s en je hebt programma’s en Robinson is wel echt mijn programma.

Hij heeft zich verbaasd over de verklaring van RTL. “Het is wel heavy allemaal. Iedereen vraagt zich af waarom ik nou ben gestopt met Expeditie Robinson natuurlijk. Mensen denken dat ik echt ben gestopt vanwege mijn bedrijf, dus daarom vinden mensen het natuurlijk een beetje vreemd. Als je zeven jaar al Expeditie Robinson doet, dan stop je niet zomaar voor een bedrijf. Dat is dus ook niet zo.”

Waarom vertrekt hij dan? “Mijn contract is niet verlengd. Laat ik het zo zeggen. RTL heeft een andere keuze gemaakt. Dit bedrijf had ik sowieso al. Ik ga hier ook vol voor, maar natuurlijk kan ik dat wel combineren met Expeditie Robinson. Voor Robinson zat ik alles aan de kant.”

Weening begrijpt er niks van. “Ik ben RTL superdankbaar voor alles wat ik heb mogen doen, weet je. Dat staat er echt helemaal los van, maar het is wel wrang als je een programma maakt dat zo goed scoort en elk jaar meer kijkers heeft. Dan denk je: why?! Waarom?!

RTL heeft hem al voor de opnames van het huidige seizoen laten weten dat hij eruit gaat. “Ik weet het al heel lang dat ik Robinson niet meer ga doen. Het is verschrikkelijk moeilijk als je dat de hele tijd mee moet dragen, want ondertussen zit ik wel bij de Televizier-Ring vrolijk te doen en zit ik bij de persdag en je moet ook nog het programma opnemen, terwijl je weet dat het de laatste keer is. En als er dan ook nog eens zo veel dingen naar buiten komen, dan maakt het het wel moeilijk. Het is wel emotioneel voor mij. Ik vind het wel onwijs jammer, zacht uitgedrukt, dat ik Robinson niet meer doe.”

Ik krijg zoveel positieve reacties, van: ‘Nee, stop je?! Je bent Mister Robinson.’ Dat geeft mij heel veel kracht. Het is gewoon een beetje een kloteperiode.”

Reacties

RTL: “Het klopt dat het contract van Dennis Weening enige tijd geleden is beëindigd. In het belang van Dennis gaan wij hier in de media niet op in.”

Luuk Ikink: “Ik denk dat heel veel mensen verbaasd zijn, want het programma scoort gewoon heel erg goed. Dan denk je: waarom dan?

Showkenner Aran Bade: “Ja, dat is een oprecht gevoel wat we hebben.”

Peter R. de Vries: “Ik wil niet stoken, maar ik vind het een vilein zinnetje om te zeggen: ‘In het belang van Dennis gaan we hier niet op in.‘”

Weenings Robinson-co-host Nicolette Kluijver: “Dennis is een van mijn beste vrienden en ik heb het nu vijf jaar met hem mogen presenteren, dus we zitten al vijf jaar lang zes weken met elkaar op een onbewoond eiland. Ik ga hem vreselijk missen, maar hij is mijn vriend, dus we blijven met elkaar in contact. Het is gewoon niet leuk.”

Volgens Radio 538-dj Coen Swijnenberg moet Weening weg bij Robinson, omdat Art Rooijakkers de presentatie heeft opgeëist bij zijn komst naar RTL. Dat ontkennen Rooijakkers en RTL.

Lees ook:
Dennis Weening: ‘Of Art mij wegwerkt bij Robinson?’ (23 oktober)
RTL haalt Dennis Weening inderdaad van Robinson af (23 oktober)
Koos van Plateringen: ‘RTL liegt over Dennis Weening’ (24 oktober)
Guido den Aantrekker: ‘RTL hypocriet inzake Weening’ (25 oktober)
Art beweert niets te weten van exit Dennis Weening (25 oktober)
Evert Santegoeds vindt Robinson-rel dom van RTL (26 oktober)
RTL Boulevard-sterren wantrouwen Art Rooijakkers (27 oktober)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen