Art beweert niets te weten van exit Dennis Weening

Art Rooijakkers beweert dat hij niets te maken heeft met het vertrek van Dennis Weening bij Expeditie Robinson. Hij wil ook niet dat dat beeld ontstaat. Dat heeft de presentator gezegd tegen Boulevard en Shownieuws. Volgens Coen & Sander heeft Rooijakkers bij zijn overstap naar RTL bedongen dat hij Robinson mocht overnemen van Weening. Het is een mollenstreek, maar niet onrealistisch: het zou raar zijn als hij voor een doorsnee panelshow als Holland – België overgestapt zou zijn.

Zelf ontkent Rooijakkers nu in alle toonaarden dat hij voor het ontslag van Weening heeft gezorgd. “Er wordt over van alles en nog wat gesproken. Maar het staat helemaal niet vast dat ik Expeditie Robinson ga doen. En om heel eerlijk te zijn, zoals het nu gaat… dat ik ergens wordt binnengehaald en zodoende mensen van hun baan beroof… dan heb ik er sowieso geen zin in“, zegt hij tegen RTL Boulevard.

Dan: “Ik merk dat ik er chagrijnig van word om hier over te praten, dus ik wil het er niet meer over hebben.

De presentator laat bij Shownieuws een zelfde soort geluid horen. “Dennis stopt ermee. Dat is alles wat ik weet. Er wordt een heleboel over Dennis en mij gekletst, dus we hebben elkaar gisteren even gesproken. Dat leek me wel belangrijk. Verder staat het nog verre van vast dat ik het ga presenteren.”

Wil hij het graag presenteren? “Dat weet ik eigenlijk niet om eerlijk te zijn. Zeker niet als het beeld nu ontstaat dat Dennis nu weg moet door mij, omdat het feitelijk helemaal niet klopt, dus ik vind het stom hoe alles gaat. Ik ben er dus vooral gefrustreerd over als ik heel eerlijk ben.”

Mocht binnenkort toch duidelijk worden dat Rooijakkers de nieuwe presentator wordt, dan zullen veel mensen hem toch zien als de Mattie Valk van RTL, iemand die zijn collega’s naait.

Vrouw-eindredacteur Mariët Oosterwijk vraagt zich vooral af waarom Weenings co-host Nicolette Kluijver niets laat horen. “Hoe solidair zal Nicolette Kluijver zijn met haar gewieberde goede vriend Dennis Weening‬⁩? Ben benieuwd. #artrooijakkers.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen