Dennis Weening vindt reactie RTL ‘raar en vilein’

Dennis Weening begrijpt niet waarom RTL suggereert dat er meer zit achter zijn ontslag bij Expeditie Robinson. Hij vindt de reactie van de zender ‘raar en vilein’. Dat heeft hij woensdagavond laat gezegd in Shownieuws. RTL heeft keihard gelogen over het vertrek van Weening als Robinson-host. De zender beweerde dat de presentator zelf opstapt omdat hij druk is met zijn bedrijf, maar hij blijkt gewoon ontslagen te zijn. Nu wil RTL ‘in het belang van Dennis’ geen verdere uitspraken meer doen.

Weening vindt het raar. “Het zinnetje wat nu naar buiten wordt gebracht in het persbericht van RTL… Zoals Peter R. de Vries het heel mooi zei: heel raar en vilein, alsof er iets is gebeurd. Maar er is absoluut niets gebeurd. Dat vind ik nog irritanter, want dan denk ik: jongens, laat me gewoon gaan, maar ga dan niet een soort deurtje op een kier zetten met een soort halve uitspraak die dan weer méér doet vermoeden.”

Hij weet al heel lang dat hij weg moet bij Robinson. “Ik heb zeg maar een maand voor mijn vertrek naar Expeditie Robinson te horen gekregen dat mijn contract niet werd verlengd, maar of ik dus wel nog even Robinson wilde presenteren. Dat was wel heavy, dat was zwaar. Ik heb het wel gewoon gedaan. Je snapt wel het dubbele gevoel waarmee ik Expeditie Robinson heb gepresenteerd. Ik heb zo lang mijn mond moeten houden over mijn vertrek.”

Waarom bracht RTL naar buiten dat hij zelf koos voor zijn vertrek? “Ik heb het aangegeven dat ik het heel stom vind dat ze gelijk met een persbericht naar buiten zijn gekomen. Dat is dus toch gedaan, terwijl ik dat écht niet wilde. En toen kregen we de poppen aan het dansen, want niemand gelooft dat natuurlijk. Ik wil wel dat de waarheid wordt gesproken en niet wordt gedaan alsof het aan mij ligt, want dat ligt het absoluut niet.”

 

Shownieuws-deskundige Guido den Aantrekker: “Ik vind persoonlijk een beetje dat RTL zich ontwikkeld tot het reptielenhuis van de omroepwereld als je nagaat dat met Humberto Tan feitelijk hetzelfde is gebeurd. Toen werd ook steeds gezegd dat het wel goed zou komen met RTL Late Night, terwijl ze echt via de achterdeur al lang met Twan Huys bezig waren.”

Shelly Sterk: “Het is wel opmerkelijk die persberichten, hoor, vind ik. Dat er toch inderdaad zinnetjes in zitten waarvan je denkt: waar slaat het op?!”

Het gerucht gaat dat Art Rooijakkers achter het vertrek van Weening bij Robinson zit, maar RTL ontkent dat. Den Aantrekker: “Maar dat zegt allemaal niets in dit wereldje.”

Lees ook:
Dennis Weening: ‘Of Art mij wegwerkt bij Robinson?’ (23 oktober)
RTL haalt Dennis Weening inderdaad van Robinson af (23 oktober)
Koos van Plateringen: ‘RTL liegt over Dennis Weening’ (24 oktober)
Guido den Aantrekker: ‘RTL hypocriet inzake Weening’ (25 oktober)
Art beweert niets te weten van exit Dennis Weening (25 oktober)
Evert Santegoeds vindt Robinson-rel dom van RTL (26 oktober)
RTL Boulevard-sterren wantrouwen Art Rooijakkers (27 oktober)
RTL loog keihard over Robinson-exit Dennis Weening (31 oktober)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen