Albert Verlinde: ‘Ja, kijkcijferdip Meilandjes komt door Gordon’

Albert Verlinde denkt dat de kijkcijferdip van Chateau Meiland VIPS inderdaad werd veroorzaakt door Gordon. “Hahaha. Ik denk wel dat het met elkaar te maken heeft”, zegt hij vals.

Gordon, Albert Verlinde en Martien Meiland © SBS

Martien Meiland en zijn familie hebben met hun programma Chateau Meiland VIPS een behoorlijke kijkcijferdip achter de rug. De aflevering van maandag werd veel minder goed bekeken dan de afleveringen ervoor. De hoofdgasten in deze uitzending waren Berget Lewis en… Gordon. Is die dip veelzeggend of is het gewoon toeval?

Lage kijkcijfers

Wat denkt Albert Verlinde? Wilfred Genee vraagt het hem in de rubriek In De Wandelgangen: “Ik zag dat de kijkcijfers van de Meilandjes heel laag waren omdat Gordon er zat. Zou dat met elkaar te maken hebben of is dat toeval?”

Albert: “Hahaha. Ik denk wel dat het met elkaar te maken heeft.”

Wilfred: “Echt waar?”

Albert: “Ja.”

‘Check, check’

Gordon is gewoon impopulair, legt Albert uit. “Je ziet dat zo’n programma natuurlijk maanden van tevoren is opgenomen. Toen hebben ze gedacht: wie zijn er populair en wie willen we hebben? Nou, check, check, check, check, check. En dan veranderen dingen in de tijd en is Gordon ineens niet meer zo populair als je dacht.”

“Hij dacht natuurlijk: dan doe ik Beau dan, dan zit ik drie maanden later daar en dan heb ik een soort plan, maar als dat mislukt zit je met die aflevering nog. Los van wat je van Gordon vindt, maar dit is natuurlijk een tijd geleden opgenomen.”

Gevoelig

Wilfred vraagt zich af of die kijkcijferdip écht door Gordon komt. “Ligt het echt zo gevoelig? Ze kijken toch vooral voor de Meilandjes of niet?”

Albert: “Nee, dit programma kijk je omdat je wil weten hoe mensen zijn. Die wil je op een andere manier leren kennen. En nu niet blijkbaar.”

Wilfred: “Komt het ooit weer goed?”

Albert: “Met Gordon? Ik vraag het me eigenlijk wel een beetje af.”

Helemaal weg

Misschien helpt het als Gordon lange tijd echt helemaal uit het zicht van de media verdwijnt, aldus Albert. “Echt helemaal weg zijn en gewoon een beetje rustig terugkomen, maar dat kan hij niet.”

“Misschien een keer een heel mooi interview of iets opvallends, maar niet zo van: paf, hier ben ik weer.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Meilandjes hadden kijkcijferdip met Gordon. Veelzeggend of toeval?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen