Yvon Jaspers na twintig jaar eens zónder boeren op tv: ‘Gelijk flop’

Hoe scoort Yvon Jaspers eigenlijk op televisie als ze níet door boeren geflankeerd wordt? Hondsberoerd, meldt kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp. “Zij is totaal geen kijkcijfermagneet.”

Yvon Jaspers © Imke Panhuijzen

Yvon Jaspers doet in Boer Zoekt Vrouw altijd tegen het kinderlijke aan, maar we hebben jaren geleden in de talkshow van Jeroen Pauw allemaal kunnen zien wat voor een feeks die vrouw in het echt kan zijn. Ze is dat me-myself-and-I-optreden terwijl ze aan tafel zat tegenover de ouders van een vermoord meisje nooit te boven gekomen.

Zonder boeren

Eigenlijk is Yvon al járen geen publiekslieveling meer en dat blijkt wel nu ze opeens op het scherm dartelt zónder boeren. Gisterenavond begon om zeven uur op NPO 1 haar nieuwe programma Kook Van Jou, waarin Yvon door het land reist om te koken met mensen die hulp krijgen van de Voedselbank. Yvon komt dan met de boodschappentas aanzetten.

Kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp onthult hoeveel mensen er hebben gekeken. “Ook voor Yvon Jaspers een wel hele spannende kijkcijferochtend. Voor het eerst in 20 (!!!) jaar (uitzondering één seizoen Hello Goodbye) presenteert ze een programma zonder boeren of het thema boeren”, schrijft ze op haar analysekanaal.

Geen magneet

Hoe vinden kijkers dat? “Nou, niet heel interessant. Yvon blijkt total geen kijkcijfermagneet want Kook Van Jou is zeer magertjes van start gegaan. Maar 488 duizend kijkers om 19.00 uur op NPO 1 en verliest van zowel Kassa met Amber Kortzorg op NPO 2 (685 duizend) als van Airen met Lachen om Homevideo’s op SBS 6 (489 duizend)”, aldus Tina.

Ook RTL Boulevard scoorde met 834 duizend kijkers veel beter. “Ontzettend pijnlijk dit voor Yvon. Zeker om te verliezen van Amber die met Kassa jarenlang op dat slot stond op NPO 1. Eigenlijk is het met het imago van Yvon nooit meer goedgekomen na het ForFarmers-schandaal en het talkshowoptreden bij Pauw in 2019.”

Mol wint, en Rob?

De seizoensopener van Wie is de Mol was gisterenavond de grote kijkcijferwinnaar met 2,8 miljoen kijkers op NPO 1, gevolgd door MolTalk (970 duizend), Weet Ik Veel (970 duizend) en The Tribute: Battle of the Bands (847 duizend). En hoe scoorde Rob Kemps dan met z’n programma over Elvis Presley?

Beter dan verwacht, maar wel vrij oud, aldus Tina. Ze wijst op het magere marktaandeel van 11,5 procent in de doelgroep van SBS 6. Maar in de totalen scoorde Rob met 788 duizend kijkers ‘gewoonweg dik in orde’. En dat is een lichtpuntje voor de gevallen presentator in aanloop naar het aflopen van zijn tv-contract…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wordt de rol van Yvon Jaspers in Boer Zoekt Vrouw overschat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen