Talpa boos op Wilfred en Johan om uitnodigen valse Helmut Lotti

Het was echt geen porem van de week bij Vandaag Inside: de Vlaamse zanger Helmut Lotti in z’n leren broek. En erger nog: het klonk ook niet. “Ik had al heel vroeg een boos mailtje.”

Wilfred Genee en Helmut Lotti © SBS

Het leek wel alsof Helmut Lotti van de week een grapje uithaalde bij Vandaag Inside. De zanger, bekend van z’n giletjes en z’n blauwe colbertjes, stond er opeens te ‘rocken’ in een leren broek met dito armband vol spikes. Het leek bijna alsof je naar de roze filmdagen zat te kijken. Het ergste van alles: het was écht geen geluid wat eruit kwam.

Vals zingende Lotti

De mannen van Vandaag Inside deden vlak na het optreden van Helmut nog heel enthousiast, maar een dag later steken ze hem een mes in de rug. Ze hebben hem in de show van gisterenavond bij de enkels afgezaagd.

Hélène Hendriks stipt als eerst aan dat Helmut vals heeft gezongen, maar verpakt dat in een compliment. “Het kan best wel zijn dat je vals zingt, dat kan, maar dan moet je er in elk geval voor zorgen dat je het met volle overtuiging doet en dat je doorgaat. We zagen even de paniek in z’n ogen, maar op een gegeven moment gaat hij er wel volledig voor.”

‘Dit kan hij niet!’

Wilfred Genee ruikt dirt: “Was het echt zo slecht?”

Collega Johan Derksen: “Hij heeft natuurlijk de fout gemaakt, Wilfred… Hij wilde een nieuwe doelgroep creëren, die jongen heeft alles al gedaan – melige liedjes, Vlaamse liedjes, klassieke liedjes – en nu doet hij dit. Het was altijd best een goede zanger, al hield je niet van die liedjes, maar dit kan hij niet aan, dit genre.”

Helmut zong een cover van I Was Made For Lovin’ You. “Dat is ook een heel moeilijk liedje, want hij is niet gewend met kopstem te zingen en dan gaat hij piepen enzo. Ja, dan sta je geweldig voor lul.”

Cd-box

Het zijn Johan en Wilfred zelf die Helmut dit optreden hebben gegund. “Wij hebben allebei een cd-box gekregen en toen klonk het best oké”, aldus Wilfred.

Johan: “Ja, maar in de studio kunnen we allemaal goed zingen hoor. Dan kom je een heel end.”

Hélène: “Draai jij het in de auto?”

Wilfred: “Nee, maar ik dacht: misschien is het wel een keer leuk, maar ik had de indruk dat niet iedereen het gewaardeerd heeft.”

Niet blij mee

Johan is niet tevreden. “De act sloeg ook niet aan, want het is zo ongeloofwaardig als Helmut Lotti daar een Amerikaanse rockster zit na te doen.”

Wilfred: “Ik had ook begrepen dat niet iedereen van de organisatie er blij mee was, toch?”

Johan geeft aan dat Talpa not amused was over het lange optreden van de zanger. “Ik had niet het idee dat onze directie die cd-box van Helmut Lotti gaat kopen. Ik had al héél vroeg een reactie.”

Hélène: “Een mailtje?”

Johan: “Ja, want ik krijg overal de schuld van, hè, bij dit programma.”

Mailtje

René van der Gijp is helemaal verbaasd. “Heb je echt een mailtje gekregen?”

Wilfred: “Dat is niet helemaal waar. Meestal krijg ik eerst de schuld en dan jij pas.”

Johan: “Ja, ja, ja, een reactie, ja.”

René: “Maar jij had hem uitgenodigd?”

8 minuut 12

Wilfred: “Ik had een box gekregen en toen hadden ze gezegd: ‘We zouden het leuk vinden om Helmut Lotti metal te laten zingen.’ Toen heb ik aan Johan de box meegegeven. We hebben allebei zitten luisteren en toen klonk het best leuk. We dachten dat het een leuke stunt was. We wisten niet dat het 8 minuut 12 was het nummer.”

Johan: “Ik had ook verwacht dat hij dit goed zou beheersen. Dán was het verrassend, Helmut Lotti die hardrock zingt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de optredens in Vandaag Inside sowieso te lang duren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen