Tijl Beckand gewaarschuwd door Jinek-kijkers: ‘Bobbel in je nek’

Tijl Beckand heeft na zijn recente optreden in de talkshow van Eva Jinek veel bezorgde reacties van kijkers ontvangen. “Ik ga toch, als ik tijd heb, even langs de dokter”, zegt hij.

Tijl Beckand © RTL

Het was even flink schrikken voor Tijl Beckand: na zijn recente optreden bij Eva Jinek heeft hij talloze reacties van kijkers ontvangen, vertelt de presentator in zijn podcast Ruben Tijl Ruben. Zij raden hem aan om een bezoekje te brengen aan de dokter om een bobbel in zijn nek te laten onderzoeken.

Bobbel in nek

Volgens Tijl is het gewoon een nogal aanwezige ader. “Als ik me wel eens inspan of harder praat, zie je dat ik hier adertjes krijg. Ik was laatst bij Eva Jinek. Toen had ik het kennelijk ook. Maar ik heb heel veel mensen gehad die mij berichten hebben gestuurd. Die hebben gezegd: ‘Je hebt een bobbel in je nek.’”

De kijkers vrezen dat het iets anders kan zijn. “Heel veel mensen bezorgd. Die hebben mij bericht. Ze zeiden: ‘Ik weet niet of je het door hebt, maar er zit iets in je nek wat niet goed is.’ Nou ja, en toen dacht ik: voor hetzelfde geld is het groter geworden dan dat het eerder was.”

Tijl naar dokter

Collega Ruben Nicolai vindt het ook wel een beetje zorgwekkend. “Ja, je gaat toch wel even checken.”

Tijl: “Zeker, zeker. Als je op tv bent geweest en meerdere mensen zeggen: ‘Gaat het wel goed met je?’… Ik ga toch, als ik tijd heb, even langs de dokter. En dan vertel ik dat verhaal ook. Dat heel veel mensen mij op tv gezien hebben en denken dat er iets in mijn nek zit.”

Vetbult

Collega Ruben van der Meer heeft ook wel eens zoiets gehad. “Ik had een vetbult bij mijn arm. En dat was gewoon een bult. En als ik dan bij de De Lama’s met korte mouwen zat en het licht daarop viel, dan zag je een bult bij mijn arm, en daar hoorde ik ook wel eens wat over. Toen heb ik hem maar weg laten halen.”

Paulien Cornelisse liet eerder haar halve schildklier verwijderen na een tip van een Jinek-kijker. Een andere bekende presentator die kijkers heeft laten schrikken met een bobbel is Maarten Steendam. Bij de Hart van Nederland-ster zat die in zijn broek.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet Tijl Beckand zich zorgen maken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen