Roer om bij Het Perfecte Plaatje? ‘Tijd rijp voor serie zónder BN’ers!’

Kirsten Jan van Nieuwenhuijzen denkt dat het format van Het Perfecte Plaatje zich inmiddels genoeg bewezen heeft om eens een serie zonder BN’ers te maken, aldus de formatontwikkelaar.

Het Perfecte Plaatje © William Rutten

Het succes van de Tijl Beckand-show Het Perfecte Plaatje laat Kirsten Jan van Nieuwenhuijzen niet onberoerd. De formatontwikkelaar, die zijn carrière ooit begon als een van de eerste vier creatives van John de Mol, heeft namelijk een keer exáct hetzelfde format bedacht, maar dan zónder bekende Nederlanders, vertelt hij in de podcast Content Wars.

Geen BN’ers

Kirsten Jan heeft dit programma-idee al eens op papier gezet. “Ik heb lang geleden een format ontwikkeld samen met een aantal andere mensen en dat heette Shoot. En dat was een talentenjacht voor fotografen. Daar hadden we een hele goede promo van gemaakt, echt best wel veel geld aan besteed, waarbij elke aflevering een andere soort fotogenre had.”

Dit is uiteindelijk in rook opgegaan. “Herken je een beetje het format? Juist, Het Perfecte Plaatje. We hadden zelfs Canon erbij. Nou, gek hè? Canon zit nu bij Het Perfecte Plaatje. Canon benaderd, die wilde ook meedoen, we hebben het overal gepitcht. Het enige verschil dat we hadden was: we hadden geen BN’ers.”

Onbekende mensen

Misschien is zijn idee daarom wel niets geworden, aldus Kirsten Jan. “Achteraf gezien werkt dat natuurlijk ook wel beter met BN’ers. Wij hadden onbekende mensen die heel graag fotograaf wilden worden en we hadden als hoofdprijs dat je een contract zou krijgen als fotograaf, bijvoorbeeld bij De Telegraaf, dus dat je direct een carrière zou hebben.”

Hij vervolgt: “Maar het format, en ik heb de promo nog steeds… Als ik bij hogescholen soms wel eens lesgeef, laat ik dat zien en zeggen ze: ‘Huh, dat is toch Het Perfecte Plaatje?’ Nou ja, ik ga niet zeggen dat het gejat is, dat is helemaal niet waar, want dit is een idee dat heel veel creatieven hebben gehad… Maar dit format is inmiddels een gigantisch succes.”

‘Tijd is rijp’

Maar dan wel met BN’ers dus. De tijd is nu wel rijp om het eens zonder BN’ers te proberen, zegt Kirsten Jan. “Ik denk dat misschien zelfs Het Perfecte Plaatje inmiddels ook wel eens een keer met onbekende Nederlands gemaakt zou kunnen worden, omdat dat inmiddels ook al een hele goede titel is waar gewoon vaste fans naar kijken.”

Hij besluit: “Als je leuk cast, dan zou dat zomaar kunnen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Het Perfecte Plaatje ook een keer zonder BN'ers?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen