‘Tijl Beckand irritant?! Liever dan schijtlollige Van Koningsbrugge!’

Tijl Beckand wekt de laatste tijd behoorlijk wat ergernis op bij tv-kijkend Nederland, maar Rob Goossens snapt dat niet zo. “Liever hem dan die schijtlollige Jeroen van Koningsbrugge!”

Jeroen van Koningsbrugge en Tijl Beckand © NPO, RTL

Er is de laatste tijd behoorlijk wat te doen om de presentatiekunsten van Tijl Beckand. Zowel zijn verschijningen in Het Perfecte Plaatje als in De Moeite Waard?! wekken ergernis op bij de mensen. Angela de Jong heeft er laatst zelfs een hele column over geschreven, waar de presentator vervolgens vrij laconiek op reageerde.

Grootste kwal

De massale kritiek op Tijl kwam gisterenavond ook aan bod in RTL Boulevard. Presentator Eddy Zoëy: “Er is veel commentaar nu op Tijl Beckand, hè, in één keer? Dat heeft natuurlijk ook met het andere programma te maken, De Moeite Waard, waarin hij dan met Bob Sikkes niet zo klikt. En nu in één keer lijkt het alsof mensen daarover vallen.”

Hoe kijkt collega Rob Goossens daarnaar? “Ja, dat is natuurlijk al wel een beetje sinds De Lama’s dat de een het leuk vindt en de ander het niet leuk vindt wat hij zegt, maar de commentaren waren best wel stevig. Onder andere iemand die zei dat het de grootste kwal van de Nederlandse televisie is.”

Liever dan Jeroen

Rob denkt dat Tijl veel haters heeft, maar ondertussen ook best veel liefhebbers. “Het is you love it or you hate it. Ik vind het juist wel heel erg grappig, ook die wisselwerking met Leonie ter Braak, dat er elke keer wat is waar hij op teruggrijpt. Ik moet er wel om lachen.”

Zelf is Rob allergischer voor die andere oud-Lama. “Ik hou hier meer van, dat onderkoelde, dat cynische, dan dat schijtlollige van Jeroen van Koningsbrugge.”

Kritiek

Mediajournalist Jef Willemsen is ook kritisch:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen