Merel Ek zaagt aan stoelpoten: positie Hélène Hendriks in gevaar? 

De opmars van Hélène Hendriks is nog nauwelijks ingezet of er zit alweer iemand aan haar stoelpoten te zagen. Haar collega Merel Ek wil namelijk óók graag een eigen talkshow.

Hélène Hendriks en Merel Ek © SBS 6

Niet Eva Jinek, maar Hélène Hendriks is tegenwoordig de best scorende vrouwelijke talkshowhost van het land. Ze is aan een flinke opmars bezig: haar talkshow De Oranjezomer/De Oranjewinter scoort ongeveer even goed als Vandaag Inside. Haar marktwaarde is flink gestegen, maar ondertussen begint er alweer iemand aan haar stoelpoten te zagen.

Merel wil presenteren

Merel Ek, de sterverslaggever van Vandaag Inside, heeft een gesprek gevoerd met Frans Klein, de nieuwe televisiebobo van Talpa. Ze heeft aan hem verteld wat haar ambities zijn en dat liegt er niet om: er staat een eigen programma op haar verlanglijstje, en dat zou eventueel ook een talkshow kunnen zijn.

Ze vertelt in de rubriek In De Wandelgangen: “Ja, het was een hartstikke leuk gesprek. Ik vind Frans een heel aardige man. Niet per se nieuwe dingen, maar ik heb wel gewoon even uitgesproken wat me leuk lijkt. Het lijkt me leuk om uiteindelijk – en dat is niet direct – gewoon te presenteren. Dat hoeft niet per se een talkshow te zijn.”

‘Het gaat in stapjes’

Nou ja, dat hoeft niet per se nú al een talkshow te zijn, concludeert Wilfred Genee: “Niet direct? Niet meteen? Iets later als het kan?”

Merel: “Dat kan ook. Kijk, ik weet niet eens of ik het kan, hè?”

Oftewel: de talkshowambities van Merel zijn levensecht. Wilfred: “Pippi Langkous zei het altijd, hè? ‘Zolang ik het niet weet, zal ik het vast wel kunnen.’”

Merel: “Precies. Nou, dat is de goede instelling natuurlijk hier. Het gaat in stapjes. Maar niets nieuws hoor, in principe.”

Dreiging van Merel

De dreiging van Merel is serieus. Ze is door collega Sam Hagens naar SBS 6 toe gehaald en het is haar in een mum van tijd gelukt om hem compleet te overschaduwen, stelt mediacriticus Victor Vlam. “Voor Sam is het ergens wel echt heftig natuurlijk, want ze zijn wel concurrenten van elkaar”, zei hij eerder.

Moet na Sam ook Hélène zich zorgen gaan maken over deze rijzende ster van VI? “Merel voegt in elk geval echt wat toe.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Merel Ek uit kan groeien tot een talkshowhost?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen