Theo Maassen-storm gaat niet liggen: ‘Héle club gedupeerden?’

De storm rond Theo Maassen gaat maar niet liggen. Alleen al bij Vandaag Inside, ’s lands belangrijkste talkshow, gaat het er elke dag over. “Er lijkt een hele club gedupeerden te zijn.”

Theo Maassen en Albert Verlinde © NPO, SBS

Theo Maassen dacht dat hij het grote publiek wel even zou overtuigen van zijn onschuld met een verklaring van zijn vrouw Joyce. Zijn management heeft een statement naar het ANP gestuurd waarin zij de berichtgeving van Privé over zijn vermeende huiselijk geweld ontkent. En ze heeft ook nooit haar neus gebroken, voegt ze er fijntjes aan toe.

Deksel van de pan

Vreemd, want Joyce zegt in de appjes waar Privé zijn berichtgeving op baseert heel duidelijk dat hij haar een gebroken neus heeft geslagen. Sterker nog: Joyce wíst dat het tijdschrift die appjes zou gaan publiceren en verzocht het blad om haar niet letterlijk te citeren, maar te parafraseren. Yvonne Coldeweijer heeft nu het hele transcript online gegooid.

Albert Verlinde denkt dat Theo nu behoorlijk klem zit, zegt hij in Vandaag Inside. “Die deksel is natuurlijk wel een beetje van de pan nu. Je ziet nu dat op het moment dat mensen zich eenmaal beginnen te melden… Nu heeft ook Yvonne Coldeweijer weer een bron, hè, die dan zegt dat er iets is.”

‘Het wordt lastig’

Gastheer Wilfred Genee heeft die appjes bekeken en ziet inderdaad zwart-op-wit staan dat Joyce zegt dat Theo haar een gebroken neus heeft geslagen. “Yvonne heeft die appjes nu ook naar buiten gebracht. Als die appjes daadwerkelijk waar zijn, dan is het toch wel lastig dat die vrouw dat ontkent.”

Albert vraagt zich af wie dit allemaal verspreidt. “Het lijkt ook wel of mensen denken: ik wil wel dat het naar buiten komt, snap je? Dus daarom blijft het maar doorduwen. Ik weet niet of het uiteindelijk bewezen wordt, maar het lijkt wel alsof er een clubje is die zich gedupeerd voelt en denkt: het kan toch niet zo zijn dat het met één zo’n verklaring klaar is.”

Verkeerde adressen

Johan Derksen lijkt het naar buiten komen van het vermeende huiselijk geweld kwalijker te vinden dan het geweld zelf. “Ik vind het zo treurig dat dat clubje wel bij heel verkeerde adressen alles dropt.”

Albert grappend: “Nou, als ze zich hier willen melden kan het ook, toch? Nou ja… Als jij de post openmaakt, komt het niet door, denk ik.”

Johan: “Ik denk dat we daar hier wel even met elkaar over zouden praten of we dat onderwerp oppakken en: hoe betrouwbaar is het?”

Albert twijfelt

Nou ja, heel betrouwbaar, stelt Wilfred, wijzend op het transcript. “Ook nu je die appjes hebt kunnen lezen?”

Johan: “Ik ben niet geïnteresseerd in die appjes. Die ga ik niet zitten lezen. Ze vechten het maar uit.”

Wilfred cynisch: “Dat hebben ze al gedaan, begrijp ik. (…) Het lijkt wel alsof er een soort druk op komt.”

Albert: “Dat is het. Dat mensen zeggen: het kan niet met zo’n verklaring – je weet ook niet hoe die tot stand is gekomen – klaar zijn. Zo voelt het een beetje.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de beerput van Theo Maassen nog veel verder open gaat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen