Matthijs van Nieuwkerk lijkt écht keelgrijper: Angela kent getuigen

Matthijs van Nieuwkerk kan ontkennen wat hij wil, maar volgens Angela de Jong lijkt hij toch echt iemand bij de keel te hebben gegrepen. “Ik heb veel mensen gesproken die dit hebben gezien.”

Angela de Jong en Matthijs van Nieuwkerk © SBS, NPO

De tv-comeback van Matthijs van Nieuwkerk bij RTL 4 is in de kiem gesmoord. De nieuwste onthullingen over zijn wangedrag bij DWDD – hij zou onder meer iemand bij de keel hebben gegrepen en tegen de muur hebben geduwd – hebben hem de das om gedaan. Zelf ontkent de presentator het, maar zelfs Özcan Akyol gelooft niet meer in hem.

Bij de keel

Angela de Jong vindt de ontkenning van Matthijs weinig waarde hebben. “Ja, dat vind ik heel makkelijk gezegd, maar dat geloof ik ook niet helemaal nu. Als jij ervoor staat dat je dit niet gedaan hebt, dan doe je aangifte. Punt”, zegt ze in de AD Mediapodcast. Maar daar waagt de presentator zich niet aan…

Collega Dennis Jansen vindt het vreemd. “Als iemand tegen mij zegt: ‘Jij hebt Angela de Jong bij de keel gegrepen en ik heb het niet gedaan’, dan ga je tot de hoogste rechterlijke macht.”

Flink voor aap

Volgens het AD herkennen meerdere oud-medewerkers van DWDD zich in het keelgrijpincident. “Het wordt best wel lastig om dit nog te ontkennen”, zegt mediajournalist Marcus den Blanken.

Podcasthost Manuel Venderbos: “Maar dan snap ik wel dat hij niet een rechtszaak gaat beginnen, want als hij die verliest, dan staat hij natuurlijk helemaal voor aap.”

Angela kent ze

Angela kent mensen die dit gezien hebben, zegt ze vervolgens. “Nou ja, ik denk dat hij zelf ook al weet wat er waar is. Ik heb te veel mensen gesproken die dit hebben gezien, dat ik niet zo heel erg twijfel aan de woorden van Suzanne Kunzeler, als ik heel eerlijk ben.”

De opiniediva is zó klaar met Matthijs. “Als hij zich werkelijk om de medewerkers bekommert, zoals hij suggereert, dan had hij ook niet met RTL in zee gegaan op het moment dat er nog geen rapport lag. En dan had hij, denk ik, nog meer gedaan.”

Hondje

Het lijkt bij Matthijs vooral om zijn eigen rehabilitatie te gaan, aldus Angela. “Anders dan had hij niet geprobeerd om in een interview met NRC de publieke opinie weer zijn kant op te krijgen door leuke foto’s te maken met zijn hondje. Ja, weet je… Ik heb daar gewoon niet zo heel veel mee.”

Het gáát namelijk niet over Matthijs, besluit ze. “De medewerkers hebben zelf altijd het gevoel gehad het afgelopen jaar: alles draait om Matthijs, nog steeds, en wij hangen er maar een beetje bij.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen