Merel Ek nog nooit zó pissig op tv, Dilan Yesilgöz wekt woede op

Dilan Yesilgöz heeft kennelijk het vermogen om het bloed onder de nagels vandaan te halen bij de mensen, want we hebben Merel Ek nog nooit zó pissig gezien op tv. “Dit is echt óngelofelijk!”

Merel Ek en Dilan Yesilgöz © SBS 6

De nieuwe VVD-leider Dilan Yesilgöz maakt zich niet bepaald populair als opvolger van Mark Rutte. Veel mensen zijn teleurgesteld in haar houding tijdens het formatieproces. Ze houdt veel standaardpraatjes, zo ook voor de camera van Hart van Nederland-ster Merel Ek: “U weet het: het zal niet aan ons liggen. Wij gaan hopelijk heel snel aan tafel.”

‘Nee, mevrouw Yesilgöz!’

Als Yesilgöz vervolgens wegloopt, ontploft Merel: “Nee, mevrouw Yesilgöz. Nee, mevrouw Yesilgöz! U heeft net heel lang met Rutger Castricum gestaan. Mevrouw Yesilgöz, kunt u heel even terugkomen?”

Vanuit de verte roept de minister: “Ik kom zo na de ministerraad.”

Merel: “Ja, maar u kunt toch hier ook even…”

Dan draait ze zich woest om: “Nou, dit is echt óngelofelijk.”

Oprecht pissed

Heel leuk, vindt Hélène Hendriks het. “Ze is echt oprecht pissed, dat vind ik zo mooi”, lacht ze.

Johan Derksen kan er ook wel om lachen: “Nee, Merel laat zich niet voor lul zetten.”

Raymond Mens: “Wat je ziet: er wordt met heel veel woorden geprobeerd uit te leggen dat wat ze nu doen, ook richting de PVV enzo, volstrekt logisch is met wat ze in de campagne zeiden, maar heel veel kiezers – en daarom lopen ze ook weg – voelen dat anders. Wie heeft er dan gelijk? Dat jij dat zegt of dat de kiezers dat zo voelen?”

Pitbull

Johan deelt complimenten uit aan Merel. “Al die politici gaan dadelijk met een grote boog om die Merel heen. Ze grijpt ze allemaal bij de strot, hè?”

Hélène: “Ja, heerlijk.”

Wilfred Genee: “Het is niet eens een pitbull meer, ze is een hooligan aan het worden. Die gaat ook slaan binnenkort of pakt ze bij de haren!”

Fragment

Het fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen