Wouter de Winther geeft toe: ‘Ik verloor zelfbeheersing bij Beau’

Wouter de Winther baalt er nog steeds van dat hij twee jaar geleden zo respectloos deed tegen Frank Lammers, de acteur die ook bekend is van de Jumbo-reclames. “Soms is het lastig.”

Frank Lammers en Wouter de Winther © RTL

Er zijn weinig mensen die zó vaak in talkshows zitten als Wouter de Winther, de politiek verslaggever van De Telegraaf. Hij zit werkelijk in íeder programma, waaronder in ’s lands meest bekeken talkshow De Oranjewinter. Hij zorgde dik twee jaar geleden, vlak voor de feestdagen in 2021, voor een relletje door in de talkshow Beau uit te halen naar een gast.

Uithangbord Wouter

Die gast, Frank Lammers, botste met Wouter over het verboden coronafeestje van de, toen nog, tienerprinses Amalia. De acteur vond dat de Telegraaf-ster er heel ‘hijgerig’ over deed, waarna Wouter terug sneerde: “Nou, we hebben helaas geen vacatures meer voor de Jumbo-acteur, dus helaas.”

Dik twee jaar later kan Wouter dit nog steeds goed herinneren en hij is er niet bepaald trots op, vertelt hij in zijn eigen Telegraaf. Televisie is volgens hem ‘heel eervol om te doen’. “Ik vind het leuk, maar het is ook een grote verantwoordelijkheid. Ik zit daar niet als Wouter de Winther, maar als uithangbord van De Telegraaf.”

Toeten noch blazen

Daar hoor je je naar te gedragen, legt Wouter uit. “Voor je het weet, zit er een cabaretier aan tafel die van toeten noch blazen weet maar wel roept hoe verdorven de politiek of jouw krant is. Dan moet je verstandig en correct blijven in plaats van iemand vol van repliek te dienen. Dat lukt meestal wel, soms niet.”

Hij vervolgt: “Vooral vlak voor het reces wanneer je moe bent, is het lastig om je te beheersen. Ik zat eens aan tafel met Frank Lammers vlak nadat ik over het verjaardagsfeest van prinses Amalia in coronatijd had gepubliceerd. Iets waarvan ik wist dat premier Rutte er woedend over was.”

Jumbo-acteur

Wouter ging er met een iets te gestrekt been in, vindt hij nu. “Lammers begon tegen me uit te varen dat zij nog maar een meisje was en dat het niet kon wat ik schreef. Toen beet ik hem toe dat we geen vacature voor een Jumbo-acteur hadden. Bleek hij een Gouden Kalf-winnende acteur te zijn.”

En dat wist Wouter kennelijk niet. Die kende Frank alleen van zijn reclamespotjes. Gelukkig neemt de journalist momenteel zijn rust, om helemaal zen terug te komen. “Absoluut. Ik ga twee keer per jaar op vakantie, met kerst en in de zomer. Dan ga ik weg uit Nederland en schakel helemaal uit.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen