Wouter de Winther vermoedt dat Humberto Tan kotst op Telegraaf

Terwijl Floor Bremer inmiddels zo’n beetje testbeeld is bij de RTL-talkshows, zien we Wouter de Winther steeds minder vaak voorbijkomen. “Misschien houdt Humberto niet zo van De Telegraaf.”

Humberto Tan en Wouter de Winther © NPO, RTL

Wouter de Winther, de politiek journalist van De Telegraaf, krijgt steeds minder talkshowboekingen. Mediacriticus Victor Vlam merkte anderhalve maand geleden op dat hij overduidelijk ‘on his way down‘ is: “Dit is iemand die uit de gratie aan het raken is. Hij was de vaste politieke duider van Jinek, maar hij is daar de laatste tijd minder te zien geweest.”

Wouter reageert

Hoe zit dit precies? Waarom zit Wouter bijna nooit bij Beau of Humberto? Wilfred Genee vraagt het hem op de man af in de rubriek In De Wandelgangen. “Nou ja, het hing aan Jinek natuurlijk het hele programma en zij kwamen als invalkrachten. Dat heeft Beau volgens mij ook heel duidelijk gezegd.”

Hij vervolgt: “Maar ja, ik ben altijd fan gebleven van Jinek en zij is ook een journalist, hè? Beau is een presentator die af en toe heel hard moet werken om die politiek helemaal tot zich te nemen, want dat is niet zijn core business. Dat is die van Eva wel. Voor haar is het wat dat betreft wat makkelijker.”

Niet bij Humberto

Wilfred wijst wel op Humberto’s jarenlange ervaring als presentator van RTL Late Night. “Humberto heeft het heel lang gedaan in z’n eentje.”

Wouter afgemeten: “Ja, maar ik zit niet bij Humberto. Ik zit bij Op1 en nu bij jullie.”

Wilfred: “Je bent nog niet een keer bij Humberto geweest?”

Wouter: “Alleen als hij invalt voor Eva.”

Telegraaf-haat?

Wilfred vindt het toch opvallend dat Humberto kennelijk niet wil dat Wouter bij hem aan tafel zit. “Is daar een reden voor dat je niet bij Humberto zit?”

Wouter: “Nee, volgens mij niet. Misschien is hij niet zo gek op De Telegraaf, die mensen heb je.”

Wilfred: “Je zou dus op de zwarte lijst kunnen staan bij Humberto?”

Wouter: “Hahaha. Dat is een grapje?”

Zwarte lijst

Dat is geen grapje, aldus Wilfred. “Nee, ik bedoel het niet qua kleur. Dat is toch gewoon een uitdrukking? De zwarte lijst? Een zwarte lijst is toch een begrip dat mensen niet mogen komen.”

Wouter: “Ik ben op mijn hoede, ik ben op mijn hoede.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen