Rob Goossens geeft Eva Jinek ‘voordeel van twijfel’ na ontkenning

Rob Goossens geeft Eva Jinek het ‘voordeel van de twijfel’ na haar glasharde ontkenning dat ze een salarisconstructie geregeld heeft bij de NPO. “Dan moeten we het geloven.”

Rob Goossens en Eva Jinek © RTL

Het heeft een half jaar lang rondgezoemd: Eva Jinek zou bij de publieke omroep een salarisconstructie hebben geregeld, zodat ze meer kan verdienen dan het salarisplafond van een dikke twee ton. Rob Goossens liep voorop in de geruchtenfanfare; hij vertelde er eind december serieus ‘onderzoek’ naar te doen: “Ik krijg steeds meer informatie.”

Voordeel van de twijfel

Nu Eva glashard ontkent, lijkt Rob toch wat terug te krabbelen. “Als zij dat zo zegt, dan moeten we haar gewoon het voordeel van de twijfel gaan geven, zeker met in het achterhoofd dat er deze week een motie door de Kamer is aangenomen waardoor er meer duidelijkheid komt over de betalingen vanuit de NPO.”

Er is een motie aangenomen in De Telegraaf die het kabinet vraagt om transparantie af te dwingen bij de NPO als het gaat om de salarissen van tv-sterren. “Dus als Eva Jinek dit zegt en het blijkt niet te kloppen…”, zegt Rob. Dan zijn de rapen gaar, wil hij zeggen. En dat risico zal ze niet willen lopen…

Jaloersmakend

Wat vindt Rob ervan dat Eva zo’n groot interview heeft gegeven aan een AvroTros-programma op NPO Radio 1? “Verrassend en toch ook wel een beetje jaloersmakend, want toen ze nog bij ons zat, moesten we echt beloven dat Aran naar de studio mocht komen. Dan wilde ze eventueel misschien een interviewtje geven.”

Aran Bade is Eva gunstiger gezind dan Rob, die volgens de presentatrice structureel broddelwerk aflevert, net als Bridget Maasland. Rob: “Nu gaat ze ongeveer voor de lol op haar eerste werkdag bij een collega zitten!”

Lekker op plek

Volgens Luuk Ikink is het duidelijk dat Eva zich als een vis in het water voelt bij de NPO. “Misschien laat het ook wel zien dat ze daar toch echt wel lekker op haar plek zit op een of andere manier.”

Rob: “Ja en dat hebben we toch wel altijd, al die jaren, bij RTL wel een beetje gevoeld. Dat ze die stap niet helemaal van harte heeft gemaakt. Wat dat betreft is het misschien maar goed ook dat ze weer lekker bij de NPO zit.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gunnen we Eva Jinek het voordeel van de twijfel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen