Eva Jinek: ‘Bridget Maasland en Rob Goossens leveren broddelwerk af’

Eva Jinek walgt ervan dat Bridget Maasland en Rob Goossens in RTL Boulevard hebben gesuggereerd dat ze opnieuw zwanger zou zijn. Ze hebben zich beiden gediskwalificeerd, briest ze in de Nouveau.

Rob Goossens, Eva Jinek en Bridget Maasland © RTL

Bridget Maasland en Rob Goosens suggereerden eind november dat Humberto Tan is toegevoegd aan het late-night-team van RTL 4 omdat Eva Jinek zwanger zou zijn. Eva hulde zich aanvankelijk in stilzwijgen, maar Humberto noemde het ‘idioot‘ van zijn RTL-collega’s. Rob probeerde de schuld vervolgens te verleggen naar RTL.

Beledigd tot op het bot

Nu komt Eva Jinek eindelijk met een reactie en wel tijdens een uitgebreid vraaggesprek met topinterviewster Antoinnette Scheulderman voor de Nouveau. “Ten eerste: ik ben niet zwanger. Ten tweede: ik ben de juiste persoon op de juiste plek bij dat programma, en dat er toch meteen wordt gesuggereerd dat ik wel zwanger moet zijn omdat er een man bij komt, vind ik beledigend tot op het bot.”

RTL Boulevard bedrijft hiermee gewoon puur seksisme, vindt Eva. “Als ik een kerel was geweest, had niemand dit überhaupt gezegd. Het is dus seksisme in z’n alledaagse, meest irritante vorm.”

Roddelprogramma

Bridget en Rob gaan ranzig te werk, vindt Eva. “Dat belangrijke stappen in een vrouwencarrière zo snel worden gelieerd aan een man of een zwangerschap, moet stoppen. In de dertien jaar dat ik nu op televisie ben, ging ik nooit in op roddels, maar in dit geval wil ik het toch benoemen, omdat het puur seksisme is.”

Eva is echt heel erg teleurgesteld in haar RTL-collega’s. “Ik kon niet geloven wat ik zag. Dat een ongeïnformeerd iemand (Rob Goossens, red.) in een roddelprogramma als RTL Boulevard zoiets maar gewoon kan roepen – het zou je baan zijn, om zulk broddelwerk af te leveren.”

Gediskwalificeerd

Antoinette Scheulderman wijst erop dat het niet alleen Rob Goossens was, maar ook Bridget Maasland. “De presentatrice van dienst suggereerde ook dat jij zwanger zou zijn.”

Eva daarop: “Daarom! Dat nota bene een vrouw eraan meewerkt! Mijn broek zakte ervan af. Die twee hebben zich in mijn ogen volledig gediskwalificeerd.”

De eerste fikse televisierel van 2021 is hiermee een feit. Smullen!

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen