RTL 4 degradeert Chantal Janzen létterlijk naar de middag: ‘Zonde’

Tina Nijkamp heeft iets heel geks ontdekt: RTL 4 heeft een fonkelnieuwe aflevering van de Chantal Janzen-show Beat the Champions uitgezonden in de middag. Wat speelt hier precies?

Chantal Janzen © RTL

Grote, dure producties worden in de televisiewereld alleen op prime time uitgezonden, als de meeste mensen televisie kijken. Toch is er afgelopen vrijdag iets geks gebeurd: toen heeft RTL 4 om half vier ’s middags een gloednieuwe aflevering van de kostbare Chantal Janzen-show Beat the Champions uitgezonden. Geruisloos, zonder aankondiging.

Chantal gedegradeerd

Het is ontdekt door de beroemde kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp. “Hè!!! Wat zie ik nu voor iets raars? Chantal Janzen is met Beat the Champions naar de middag gedegradeerd op RTL 4?????”, schreef ze dit weekend op haar analysekanaal. “Nee toch? Dit lijkt me eerder een enorme programmeerblunder.”

Misschien heeft RTL 4 wel per ongeluk een nieuwe aflevering uitgezonden in plaats van een herhaling, speculeerde Tina. “Een uitzending van Beat the Champions kost vermoedelijk zo’n 90 duizend à 125 duizend euro. Beetje zonde om op de middag uit te geven?”

Vernieuwde versie

Al snel komt Tina met duidelijkheid over deze kwestie. “RTL begint volgend jaar met een vernieuwde versie van het format. Een paar ‘nieuwe oude’ afleveringen lagen nog ‘op de plank’.”

Tina had dit zelf niet gedaan als ze televisiebaas van RTL was geweest. “Wel heel veel weggegooid geld zo. Kon er niet een primetime of latenightslot worden gevonden voor deze afleveringen in plaats van op vrijdag 15.30 uur? Vreemd hoor.”

Totaal nieuw team

Voor nu vraagt Tina zich af wat er gaat veranderen aan het format. “Het uitzenden van nieuwe afleveringen van Beat the Champions op de vrijdagmiddag, random om 15.30 uur, omdat er een totaal nieuwe versie komt volgend jaar, betekent waarschijnlijk ook dat er een paar nieuwe leden in het team van de Champions komen.”

Ze besluit: “Wellicht iets voor oud-Slimste-deelnemers Rob Kemps of Francis van Broekhuizen? Eén ding lijkt me zeker: Chantal Janzen blijft presenteren.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u de dramaserie van Chantal Janzen ook op RTL 4 uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen