Chantal Janzen stelt na pianodrama wéér teleur: ‘Dit is echt zonde’

Chantal Janzen stelt na dat malle gedoe met haar pianoprogramma wéér teleur. Ze komt terug met haar show Oh Wat Een Jaar, maar gaat daarin wéér dezelfde jaartallen beleven. “Zonde.”

Chantal Janzen © RTL

BN’ers gaan in de Chantal Janzen-show Oh Wat Een Jaar steeds terug naar een ander jaartal; ze beleven dat jaar dan weer aan de hand van muziek en gebeurtenissen van toen. Na zeven jaar zijn er inmiddels al zo’n vijftig afleveringen gemaakt – eerst nog met Linda de Mol – en dan raken het aantal jaren waar leuke fragmenten van zijn wel een beetje op.

Material Girl

Chantal schroomt er niet voor om gewoon nóg een keer terug te gaan naar hetzelfde jaartal, maar tv-autoriteit Tina Nijkamp vindt dat een beetje armoedig. Zij wijst op een berichtje van een volger: “Chantal post een berichtje over Oh Wat Een Jaar. Met als muziek Material Girl uit 1985. 1985 was de allereerste uitzending met Linda.”

Ongelooflijk, vindt Tina dat. Ze schrijft op haar analysekanaal: “Hopelijk niet net als vorig seizoen opnieuw allemaal jaartallen in de herhaling? Toen de helft van de uitzendingen! Zonde. De afleveringen bevatten toen ook veel zelfde fragmenten, leken wel halve herhalingen zo.”

Creatieve armoede

Om nou een soort halve herhalingen op te gaan nemen vindt Tina zonde van het geld. “Of zou RTL 4 in plaats van zo’n 230 duizend euro per aflevering nu maar 115 duizend euro betalen aan producent ITV?”

Waarschijnlijk niet. Hoe dan ook: met Oh Wat Een Jaar scoort Chantal doorgaans wel hogere kijkcijfers dan ze nu met haar mislukte programma De Piano doet. Die show krijgt echt heel veel kritiek, omdat de spontaniteit van het concept stationspiano er helemaal uit is gesloopt.

In de maling

Privé-sterjournalist Jan Uriot is teleurgesteld in Chantal, zegt hij in Wat Vindt Jan. “We zijn echt in de maling genomen door het persbericht. Het zou inderdaad gaan om mensen die spontaan aan die vleugel gaan zitten en dan gespot worden en dan maken ze dus kans om naar het Concertgebouw te gaan, maar dat is niet waar.”

“Deze mensen die we nu in beeld zien zijn van tevoren geselecteerd, worden op het station neergezet en dan mogen ze pingelen. Nou, ik vind dat dus verneukeratief, moet ik eerlijk zeggen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Oh Wat Een Jaar gaat steeds weer terug naar dezelfde jaartallen: is het format dan niet op?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen