Haakt Masked Singer-kijker af om déze reden? ‘Pakken zijn te fel!’

Hé, wat is er aan de hand met The Masked Singer? De kijkcijfers zakken iets in. Is het dan toch die door Angela de Jong verafschuwde Monica Geuze? Of speelt er iets anders? “Te felle pakken!”

The Masked Singer © RTL

BN’ers die vermomd in een pak liedjes zingen: het is in een notendop waar de RTL 4-show The Masked Singer over gaat. Aan het eind van elke aflevering doet een celebrity zijn of haar masker af en moet Carlo Boszhard zo wijd mogelijk z’n mond open doen. De mensen vinden het hartstikke leuk, maar nu ziet Tina Nijkamp wel wat verval in de kijkcijfers.

‘Hints te moeilijk’

Oud-SBS-bazin Tina, die in de column van Carlo is geroemd om haar deskundigheid op het gebied van kijkcijfers, merkt dat de scores een beetje in de lift omlaag zitten. Er keken gisteren 1,687 miljoen mensen, maar: “Toch is het niet alleen maar feest. Het is de minst bekeken aflevering van het seizoen (na 1,8 miljoen, 1,9 miljoen en bijna 1,8 miljoen kijkers).”

Ook alle afleveringen van het vorige seizoen scoorden lineair hoger, exclusief de show die tegenover voetbal stond dan, weet Tina. Hoe komt dat? Ze heeft wel een idee. “Zelf ben ik helaas dit seizoen na aflevering twee ook afgehaakt. Ik vind de hints te moeilijk en ik mis de goede-en-foute-hints-ronde.”

‘Te fel gekleurd’

Tina is echter vooral kritisch over de kostuums, lezen we op haar analysekanaal. “Ik vind de kostuums te fel gekleurd, daardoor nog steeds te veel carnaval, kostuums daardoor iets te veel Zapp-(kinder)achtig en niet mysterieus genoeg.”

Is dat alles? Nee. “En ik vind het jammer dat de jury voor zichzelf raadt in plaats van in teams (maar eigenlijk toch veel overlegt waardoor er TOTAAL geen competitiegevoel is. Ik mis ook het echte plezier daardoor bij de jury. Misschien heb ik het ook wel iets te vaak gezien en weet ik het nu wel.”

Verveling

Oei, dat is natuurlijk het kantelpunt waar elke tv-maker op een gegeven moment mee te maken krijgt: het moment dat de kijker verveeld raakt. Is dat nu ook van toepassing op The Masked Singer? Het zou natuurlijk een bittere pil zijn voor RTL 4, maar het kan natuurlijk ook gewoon even een tijdelijke dip zijn.

Het valt Tina overigens ook op dat Beau van Erven Dorens het gisteren zo magertjes deed na The Masked Singer. “Na de bijna 1,7 miljoen kijkers zappen 1 miljoen kijkers weg, veel meer dan normaal op de vrijdag. Hij scoort de minst bekeken vrijdagavonduitzending van dit seizoen: 645 duizend kijkers.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen