Monique Westenberg krijgt veeg uit pan van Guido: ‘Verdienmodel’

Monique Westenberg krijgt een flinke veeg uit de pan van Guido den Aantrekker. Hij vindt haar beleid om zoontje André (7) continu te blurren halfzacht. “Het is gewoon een verdienmodel.”

Guido den Aantrekker en Monique Westenberg © SBS, Videoland

Er is Monique Westenberg naar eigen zeggen veel aan gelegen dat niemand weet hoe het gezicht van het 7-jarige zoontje dat ze met André Hazes jr. heeft eruitziet. “Mensen zeggen nog steeds: ‘Waarom scherm je hem af?’ Nou, omdat hij kind kan zijn op deze manier en dat is echt fijn”, legt ze uit in de nieuwste aflevering van zijn reallifesoap.

Monique blurt

Tegenwoordig wordt het zoontje van André en Monique altijd geblurd op de socials. “Zo’n drie jaar geleden stond die kleine heel groot voor op een roddelblad met een tekst erbij waar ik echt niet blij van werd. Toen dacht ik: ik ga hem nu blurren, want ik wil niet dat meer dat zijn gezicht op die bladen terechtkomt.”

Monique wil haar zoontje beschermen en baalt er een beetje van dat ze hem André hebben genoemd. “Soms denk ik wel: hadden we hem maar anders genoemd. Die achternaam heeft hij sowieso, maar zes jaar geleden dachten we er niet over na dat deze volledige naam voor hem misschien niet handig is.”

Cirkeltje

Het zijn halfzachte maatregelen van Monique, vindt haar criticaster Guido den Aantrekker. De Story-baas zegt in Shownieuws: “Het ventje wordt natuurlijk ook steeds groter, dus het cirkeltje wordt ook steeds groter en op een gegeven moment komt hij toch ook in een klas waar kinderen hem herkennen.”

Als Monique het allemaal zo vervelend vindt als haar zoontje herkend wordt, dan moet je duidelijkere maatregelen nemen, vindt hij. “Je hoort vaker sterren zeggen: ‘We willen onze kinderen beschermen’, maar zét ze dan ook niet op social media. Het is zo dubbelop.”

Verdienmodel

Het is heel makkelijk om gewoon géén foto’s van Dreetje te posten, aldus Guido. “Als jij gewoon vindt dat je kind er niet op thuishoort en daar zijn heel veel goede redenen voor te verzinnen… (…) Zet ze dan überhaupt niet op die social media.”

Waarom doet Monique dat? Geld, aldus Guido. “Zij heeft er ook een verdienmodel van gemaakt om als influencers haar leven te laten zien. Daar hoort kleine André ook bij, maar ik vind: wie A zegt moet ook B zeggen.”

Ander sentiment

Guido snapt wel dat Monique baalt dat haar zoontje André heet. “Ik heb me er natuurlijk een beetje in verdiept ook omdat ik er een boek over schreef en ik weet nog dat Monique Westenberg eigenlijk in die tijd er niet zoveel over te zeggen had. Dat was eigenlijk gewoon een vaststaand feit: hij werd gewoon André genoemd, traditiegetrouw.”

Die naam André Hazes is gewoon niet zo handig, denkt Guido. “Daar heb je misschien wat meer aan dan als je nu de kleine André bent en André jr. als vader hebt, omdat er natuurlijk een heel ander sentiment om hem heen hangt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen