De beer is los: André Hazes jr. dreigt met rechtszaak tegen Rachel

André Hazes jr. dreigt met een rechtszaak tegen zijn moeder Rachel Hazes. Als ze doorgaat met leugens verspreiden, dan is dat volgens hem onvermijdelijk. “Ik accepteer het niet.”

André Hazes jr. en Rachel Hazes © Videoland, SBS

Wat een traktatie voor de showmedia: er hangt een rechtszaak tussen André Hazes jr. en zijn wilde moeder Rachel Hazes in de lucht. Hopelijk houden de twee nog wel even rekening met het zwangerschapsverlof van Yvonne Coldeweijer, maar als de hazoloog weer terug is, dan kunnen ze helemaal los in wat nu al hét proces van 2024 belooft te worden.

Bang voor André

André onthult in de nieuwste aflevering van zijn reallifesoap, die vannacht op Videoland is geplaatst, dat hij zijn manager Ricardo Klaverdijk aan de kant heeft gezet omdat hij zijn rol als begeleider van Rachel niet wilde opgeven. “Ik zat op de bank en toen kreeg ik een appje doorgestuurd over een rechtszaak die mijn moeder had op dat moment.”

Rachel heeft tijdens een rechtszaak tegen haar ex-bestie Marieke van Beek geroepen dat ze in 2016 een spaarrekening heeft omgezet naar een en/en-rekening, met haar oud-zakenpartner Rob Israël. “Omdat ik bang was dat er een verslaafde zoon voor mijn deur zou staan. Dus het was als bescherming.”

‘F*cking heftig’

Oftewel: Rachel was bang dat André haar zou dwingen om geld over te maken, en dat zou dan dus niet kunnen zonder toestemming van Rob. In de zaak kwam ook ter sprake dat Rachel begeleiding van crimineel Klaas Otto wilde inhuren om die reden. “Ik zat toen in een moeilijke fase met mijn zoon en had het gevoel dat ik begeleiding kon gebruiken.”

Wát een onzin, reageert André in zijn docu. “Dat was 2016, het jaar dat mijn zoon geboren werd. Toen was ik nog niet verslaafd. (…) Met andere woorden: in 2016 voelde zij zich bedreigd door mij, waardoor zij zo’n man in dienst moest nemen. Ja, dat vind ik echt f*cking heftig in een rechtszaal. Vooral omdat het niet waar is, snap je?”

Je eigen reet redden

Rachel heeft het verbruid bij André. Hij dreigt nu met een rechtszaak. “Ik kan er heel boos om worden. Ik heb een jaar lang geprobeerd het respect te houden, maar het kan niet anders dan verdwijnen. Dit gaat gewoon te ver. Ik wil niet meegenomen worden in leugens om je eigen reet te redden. Dat gaat gewoon te ver.”

En toen? “Ik stuurde een appje aan Ricardo van: ‘Besef jij je heel goed dat door dit soort dingen er een kans bestaat dat ook mijn moeder en ik ooit in een rechtszaal komen te staan?’ Omdat ik dit niet accepteer. En: ‘Je hebt twee kanten in een rechtszaal. Aan welke kant ga jij zitten?’ Daar kon hij geen antwoord op geven.”

Ondraaglijk

André heeft Ricardo nu ingeruild voor Karin Hermans. “Ik heb toen tegen hem gezegd dat ik wil dat hij daar een keuze in gaat maken en dat hij het niet allebei meer kan doen. Zij heeft die situatie ondraaglijk gemaakt voor hem.”

Ricardo wilde echter niet kiezen. Hij legt zelf uit: “Het is alsof je tegen een kind zegt: ‘Papa en mama gaan scheiden en je moet nu kiezen tussen papa of mama.’ Dat kan bijna niet.”

André: “Dan is het logisch dat ik beslis om niet met elkaar door te gaan.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen