Opfrisbeurt The Masked Singer valt niet goed: ‘Het is veel saaier’

De opfrisbeurt van The Masked Singer valt niet bij iedereen in goede aarde. De première scoorde gisteren voorzichtig en kijkers klagen over de reclameblokken. “Het is nu saaier.”

The Masked Singer © RTL

De RTL 4-show The Masked Singer is terug op de buis en er is het een en ander aangepast. De belangrijkste wijziging? De panels bestaan niet meer uit twee BN’er-duo’s, maar uit vijf sterren die individueel moeten raden. De score? Er keken gisterenavond ruim 1,8 miljoen kijkers naar. De grote vraag is: wat vindt Tina Nijkamp daarvan?

Reden voor taart

Tina is de belangrijkste kijkcijferdeskundige van ons land en is voorzichtig in haar analyse. “Het is een mooi cijfer, veel hoger dan wat de finale van Holland’s Got Talent vorige week lineair scoorde: bijna 1,3 miljoen. Toch is er wellicht ook een beetje teleurstelling: het is na de start van het eerste seizoen, de minst bekeken start tot nu toe.”

De eerste vier Masked Singer-series trapten af met 1,5 miljoen, 2 miljoen, 2,4 miljoen en 2,2 miljoen kijkers. “Het uitgestelde kijken neemt wel elk jaar toe, en The Masked Singer wordt elk jaar gigantisch goed uitgesteld gekeken dus denk dat ze wel op 2,4 miljoen kijkers uitkomen. All in all wel reden voor taart.”

Kritiek op reclames

Volgens de Veronica-gids uiten kijkers echter zeer felle kritiek op de lange reclameblokken. Volgens Tina is dat echter vooral een gevoel. “Er zit NIET meer reclame in dan voorgaande jaren. Elke commerciële zender zendt per uur twaalf minuten reclame uit (meer mag niet van de wet), verdeeld over twee blokken van 6 minuten.”

Inclusief promo’s voor programma’s duurt elk blok op elke zender ongeveer 8 minuten, meent Tina. “De kijker kan wel dat gevoel hebben dat er heel veel meer reclame in zit, maar dat is dus niet zo.”

‘Veel saaier’

Waarom voelen de kijkers dat dan zo? “Dat gevoel komt waarschijnlijk doordat de kijkers het saaier dan voorgaande jaren vonden. En daar ben ik het wel mee eens. 1) Geen leuke gesprekjes meer tussen Carlo en Loretta. 2) Er zaten geen goed/fout-hints in. Maakte het saaier.”

Ze besluit: “3) Het voelde minder gezellig omdat de jury heel ver weg zat van het podium. En 4) De beginscène op ‘school’ voor de introductie van Monica Geuze was echt cringe.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welk jurylid van The Masked Singer vindt u het minst leuk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen