Dyantha Brooks mengt zich in Charles-royaltyrel: ‘Racisme? Nee!’

Shownieuws-ster Dyantha Brooks vindt het niet per se racistisch als Britse royals hebben gevraagd naar de huidskleur van baby Archie. “Mijn ouders speculeerden daar ook over!”

Dyantha Brooks, Meghan Markle en Oprah Winfrey © SBS, YouTube

Meghan Markle, de geliefde van prins Harry, riep tweeënhalf jaar geleden in een interview met Oprah Winfrey dat er in het Britse koninklijk huis zou zijn gevraagd naar welke huidskleur hun baby Archie zou krijgen. Nu is via een Nederlandse vertaling van een Brits royaltyboek uitgelekt wie die vraag zouden hebben gesteld: koning Charles en prinses Kate.

Twee kleurtjes

Story-baas Guido den Aantrekker stipt het aan in Shownieuws. “Het is natuurlijk wel iets dat nog steeds – en terecht ook – een beladen onderwerp is: discriminatie en racisme. Wij hebben het er volgens mij een keer over gehad, want jij hebt natuurlijk een hele mooie Nederlandse moeder en ook een hele knappe Arubaanse vader.”

Hij vervolgt tegen collega Dyantha Brooks: “Je bent dus zelf van twee kleurtjes, maar je hebt een man die blank is en jullie hebben twee ook weer halfgekeurde kindertjes, maar is dat iets wat bij jullie bijvoorbeeld gespeeld heeft?”

Getint kindje

Dyantha vertelt dat het echt niet per se raar hoeft te zijn om het daarover te hebben. “Dat was absoluut onderwerp van gesprek. Mijn ouders zeiden: ‘O, ik ben zo benieuwd, wordt het een getint kindje of juist blond met blauwe ogen.’ Daar ging het de hele tijd over.”

Guido: “Maar heeft dat met racisme te maken?”

Dyantha: “Nou, als je het mij vraagt niet. Dat had heel veel te maken met verheugen op en dan maar te gaan fantaseren over: hoe komt het eruit te zien?”

In context

Het kan zijn dat het anders is gegaan bij de Britse royals, aldus Dyantha. “Ik vind het wat dat betreft… Je moet het natuurlijk in context horen, maar ik denk altijd: het is toch logisch van iedereen die in verwachting is… Als er een roodharige met een blondharige gaat, dan heb je toch altijd gesprekken van: hoe komt het eruit te zien?”

Ze besluit: “Ik heb daar nooit zwaar aan getild. Context is in deze volgens mij alles.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Speculeren over huidskleur van kindje: racistisch of niet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen