Adele compléét uitgekotst op SBS 6: ‘Zij is gewoon respectloos’

Adele is lange tijd onophoudelijk door iedereen bejubeld, maar steekt zij eigenlijk niet gewoon een enorme middelvinger op naar de middenklasse? Ja, vinden ze bij Shownieuws.

Dyantha Brooks en Adele © SBS, YouTube

Er was een tijd dat mensen in de media massaal wegliepen met Adele. Ze was in het begin van haar carrière ook nog af en toe te gast in Nederlandse programma’s, zoals die van Paul de Leeuw. Maar nu is ze een wereldster. Een Hele Grote Wereldster met een zéér goed gevulde bankrekening. En daardoor kan ze alles precies inrichten zoals ze het zelf wil.

Niet te vertrouwen

Adele heeft kennelijk geen zin om te touren en daarom staat ze momenteel met een vaste show in Las Vegas en geeft ze in de zomer maar liefst tien megaconcerten in een nieuw te bouwen stadion in München. Toen de ticketverkoop begon stond er een enórme digitale wachtrij, maar uiteindelijk blijken er nog tálloze kaartjes te koop te zijn.

Het probleem? De kaartjes zijn schrikbarend duur met prijzen van 300 euro voor hele slechte zitplaatsen. “Weet je wie je ook niet kunt vertrouwen? Adele”, briest Dyantha Brooks in Shownieuws. “Die lult het geld uit je zak. Hoewel de online rijen gigantisch lang waren voor de kaarten van Adele in München, is het nog steeds niet uitverkocht.”

Twijfel bij Dyantha

Dyantha vindt Adele een geweldige zangeres, maar vindt dit te ver gaan. “Dat zijn behoorlijke prijzen. Ik heb zelf ook nog even gescrold op de website dat ik dacht: ga ik dat doen? Maar ja, je moet ook nog naar München toe, je moet ook nog ergens slapen, je wil ook nog een beetje eten. Ik krijg niemand mee. Ik probeerde jou zo gek te krijgen, maar ehhh…”

Collega Natacha Harlequin: “Nee, ik ga het niet doen.”

Dyantha: “Vind je het te veel geld of ben je geen fan van Adele?”

2.000 euro

Natacha vindt het gewoon niet waard om zoveel geld te spenderen aan een vrouw. “Nee, ik vind haar echt heel goed, maar ik vind dit te veel gedoe. Met een hotelkamer erbij, die prijzen gaan ook allemaal omhoog. Je bent vervolgens 1.500 tot 2.000 euro kwijt aan Adele!”

Collega Ronald Molendijk legt vervolgens uit dat artiesten vanwege de opkomst van streamingdiensten geen inkomsten meer uit cd’s halen en daarom willen cashen met concerten. Dyantha: “Sorry, ik vind het echt zó’n onzin. Ik vind het wel echt een middelvinger naar je fans, want niet iedereen heeft 300 euro liggen om Adele te bezoeken.”

Middenklasse

Adele beledigt de middenklasse, vindt Dyantha. “Dan geeft ze tien shows. Dat is toch eigenlijk gewoon niet netjes?”

Ronald heeft uitgerekend hoeveel Adele na aftrek van kosten overhoudt aan die tien avondjes in München. “Adele neemt op die tien avonden 60 miljoen euro mee naar huis. Dat is gewoon de rekensom.”

Bart Ettekoven: “Ik heb nog wel getwijfeld, want ik vind Adele echt geweldig. Ik zat in Las Vegas toen zó fantastisch, op een van de eerste rijen… Ik was uitgenodigd. Mijn buren hadden 15 duizend dollar betaald. Ik wilde haar ooit een keer live zien.”

‘Straks is ze dood’

Bij Bart leefde de vrees dat dit misschien de enige kans was om Adele live te zien. “Ik wist wat ze in Las Vegas ging verdienen, ik dacht: voor hetzelfde geld zegt ze daarna dat ze er helemaal mee kapt.”

Ronald wijst erop dat Adele ook kan overlijden. Dyantha: “Het is emotionele chantage dat je tegenwoordig denkt: ik ga maar 300 euro plus betalen, want wie weet gaat ze dood.”

Natacha: “En weet je wat er dan weer is? Dan komt ze daar en dan heeft ze weer de zenuwen en dan zegt ze weer een concert af en durft ze weer niet. Dan denk ik: hoezo, als je zoveel miljoen verdient!”

Nou, dat is er ook weer uit allemaal…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Adele rekent 300 euro voor slechte zitplaatsen bij haar concert. Middelvinger naar de massa?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen