B&B Vol Liefde te veel uitgemolken? ‘Dit zeggen de kijkcijfers’

Na B&B Vol Liefde in de zomer is RTL 4 gisterenavond begonnen met de wintereditie: Winter Vol Liefde. Élke dag op prime time op televisie. Wordt de formule nu niet te veel uitgemolken?

B&B Vol Liefde © RTL

Het is hartstikke begrijpelijk dat RTL’s tv-baas Peter van der Vorst na het immense succes van B&B Vol Liefde ook wel een wintereditie wilde proberen. Je kunt namelijk vijf avonden per week je hele prime-timeprogrammering vullen met het programma: lekker makkelijk. En belangrijker nog: de kijkcijfers zijn goed, ook in de commerciële doelgroep.

Nagenoeg hetzelfde

Er is alleen één ding: in de tv-wereld ligt er áltijd overkill op de roer. Het is een delicate balans: soms kan de kijker ergens geen genoeg van krijgen, maar er is áltijd een kantelpunt waarop men het te veel vindt worden. En het bewaken van die grens is niet gemakkelijk. Hoe gaat het nu met Winter Vol Liefde? Wat zeggen de kijkcijfers?

Winter Vol Liefde is gisterenavond om half negen succesvol van start gegaan, meldt kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp op haar analysekanaal. “De wintervariant van B&B Vol Liefde start nagenoeg gelijk aan de start van het origineel afgelopen zomer. 944 duizend kijkers vs 984 duizend kijkers.”

Hoger dan De Slimste

Dat eerste aantal, 944 duizend, is dus voor Winter Vol Liefde. Daar hoort een marktaandeel bij van maar liefst 26 procent in de commerciële doelgroep 25 tot 54 jaar. Ter vergelijking: De Slimste Mens, een andere dagelijkse tv-hit die gisterenavond weer van start is gegaan, scoorde 1,8 miljoen kijkers, maar ‘slechts’ 19 procent in die doelgroep.

RTL 4’s Winter Vol Liefde wint dus in de doelgroep die commercieel gezien het belangrijkst is.”Mooi resultaat dus en RTL 4 zal opgelucht ademhalen want ook Peter van der Vorst en zijn team zullen hebben gedacht: we melken het toch niet te veel, te snel uit? Nee dus. Tijd voor taart!”

Kijkcijferravijn

NPO 1 scoort, RTL 4 scoort, maar hoe gaat het eigenlijk met het derde vlaggenschip van de Nederlandse tv, SBS 6? “De Meilandjes met hun compilatie, Het Allerbeste Van, stort het kijkcijferravijn in: 433 duizend kijkers maar. Dat is zo’n 800 duizend kijkers minder dan met de reguliere afleveringen.”

Oei, dat is niet best. De Meilandjes kunnen zich van ellende dus even lekker gaan bezatten in Noordwijk. Wijnen, wijnen, wijnen!

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

B&B Vol Liefde én Winter Vol Liefde. Moet RTL 4 waken voor overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen